Simpel og super lækker pasta med masser af smag, – og så kan den laves på små 20 min. Pastaen får en lækker cremet konsistens af en god håndfuld parmesan samt kogevand fra pastaen.
Server den alene eller sammen med en god bøf, kylling eller lignende, den kan gå med det meste.
Simpel pasta med svampe og hvidløg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g
brune mark-champignon, skåret i skiver
- 4 fed
hvidløg, revet eller presset
- 1/2
rød chili, finthakket (evt. uden kerner)
- 400 g
pasta
- 100 g
smør
- 100 g
parmesan
- 2 store håndfulde
bredbladet persille, hakket
-
Salt og peber
- 2 dl
kogevand fra pastaen
-
Evt. friskrevet parmesan til toppen
Sådan gør du
- Kog pastaen al dente i en stor gryde med rigeligt letsaltet vand.
- Mens pastaen koger smeltes smørret på en panda, og champignon steges bløde ved middel varme i ca. 5-8 min. Tilsæt hvidløg og chili, og lad det stege med et par minutter.
- Hæld vandet fra pastaen og gem et par dl.
- Vend pastaen i svampe blandingen, tilsæt parmesan og hakket persille og hæld kogevand over. Tænd for blusset og lad det varme igennem et minuts tid til saucen sætter sig om pastaen.
- Smag til med salt og peber og server med et drys friskrevet parmesan på toppen.