
Lækker sprød pande rösti/røsti med med spejlæg og blød blomme.
Denne nemme og lækre ret kan serveres både morgen, middag og aften. Server den til morgenmad med en skive ristet rugbrød eller til frokost og aftens med ristet brød, friskbagte flutes og/eller en grov salat.

Rösti med grøntsager og spejlæg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Rösti
- 700 g
kartofler
- 180 g
gulerødder
- 180 g
squash
- 100 g
parmesan, vesterhavs ost eller lignende
- 25 g
smør
- 1
æg
-
Salt og peber
Derudover
- 5 æg (til spejlæg)
- 2
forårsløg, fintsnittet
- 1 håndfuld
persille, finthakket
-
Evt. chiliflager
Sådan gør du
- Riv alle grøntsagerne groft på et rivejern, læg dem i en sigte og mas så meget væde ud som muligt.
- Hæld dem tilbage i en skål og rør dem godt sammen med æg og parmesan, og krydr med salt og peber.
- Smelt smørret på en pande (der kan gå i ovnen), sluk for blusset, og læg kartoffelmassen herpå. Læg den så der er 4-5 huller til spejlæg, - og undlad at mase massen for meget, den skal være "luftig" og rustik.
- Sæt panden i en forvarmet ovn og bag den i ca. 30 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
- Tag panden ud, lad den køle let af og sæt den på et lavt blus, - herhjemme står den på 3 ud af 9.
- Læg en evt. en lille klat smør i hvert hul hvis smørret er svundet, slå æggene ud og tilbered dem i hullerne ved helt svag varme så ikke det brænder på, - ca. 10 min. Panden kan også stilles tilbage i ovnen i ca. 8 min., - vær dog opmærksom på at æggene i ovnen også bliver tilberedt ovenfra, og blommerne vil derfor blive "dækket" af hvide.
- Server retten toppet med masser af persille, forårsløg og evt. et drys chiliflager.

