Opskrift på lækker pande rösti/røsti med grøntsager og spejlæg.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 1 timetime
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
Rösti
700g
kartofler
180g
gulerødder
180g
squash
100g
parmesan, vesterhavs ost eller lignende
25g
smør
1
æg
Salt og peber
Derudover
5æg (til spejlæg)
2
forårsløg, fintsnittet
1håndfuld
persille, finthakket
Evt. chiliflager
Sådan gør du
Riv alle grøntsagerne groft på et rivejern, læg dem i en sigte og mas så meget væde ud som muligt.
Hæld dem tilbage i en skål og rør dem godt sammen med æg og parmesan, og krydr med salt og peber.
Smelt smørret på en pande (der kan gå i ovnen), sluk for blusset, og læg kartoffelmassen herpå. Læg den så der er 4-5 huller til spejlæg, - og undlad at mase massen for meget, den skal være "luftig" og rustik.
Sæt panden i en forvarmet ovn og bag den i ca. 30 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
Tag panden ud, lad den køle let af og sæt den på et lavt blus, - herhjemme står den på 3 ud af 9.
Læg en evt. en lille klat smør i hvert hul hvis smørret er svundet, slå æggene ud og tilbered dem i hullerne ved helt svag varme så ikke det brænder på, - ca. 10 min. Panden kan også stilles tilbage i ovnen i ca. 8 min., - vær dog opmærksom på at æggene i ovnen også bliver tilberedt ovenfra, og blommerne vil derfor blive "dækket" af hvide.
Server retten toppet med masser af persille, forårsløg og evt. et drys chiliflager.