Rødvinsbraiseret nakkefilet med svampe – Mør simreret med griș

Rødvinsbraiseret nakkefilet med svampe

Rødvinsbraiseret nakkefilet med svampe – Mør simreret med griș
Rødvinsbraiseret nakkefilet med svampe
Opskrift på braiseret nakkefilet med rødvin og svampe - Skøn simreret til det kolde efterår.
5 fra 3 stemmer

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Simregryde med rødvinsbraiseret nakkefilet med svampe, løg og gulerødder.

Der er få ting, der slår en god simreret, når efteråret og vinteren for alvor banker på.
Og den her rødvinsbraiserede nakkefilet med svampe er en af de retter, der skaber den helt rette stemning. Den er dyb, fyldig og fuld af smag – og så passer den stort set sig selv det meste af tiden.

Retten starter med, at nakkefileten skæres i otte store stykker, så den er portionsanrettet allerede fra starten. Det giver en fantastisk nem servering, når maden skal på bordet.
Hvert stykke kød brunes grundigt af – det er nøglen til den intense smag – inden det simrer stille og roligt i en gryde med rødvin, bouillon, svampe, løg og urter i ca. tre timer.
Lidt før servering kommes gulerødderne i, så de når at blive møre, men stadig har et let bid.
Svampene bidrager med dybde og umami, og når kødet er færdigt, er det så mørt, at det falder fra hinanden.

Server den rødvinsbraiserede nakkefilet med en luftig kartoffelmos, en cremet rodfrugtmos, kogte kartofler eller ris – og selvfølgelig den vidunderlige sauce du får fra retten.
Det er en ret, der både egner sig perfekt til en hyggelig weekendmiddag og til gæster, der skal forkæles.

Prøv også mine opskrifter med nakkefilet – klik her.

Nakkefilet – perfekt til simreretter

Nakkefilet er et helt fantastisk stykke kød, når man laver simremad. Det er både saftigt, mørt og fyldt med smag, men samtidig et af de mere prisvenlige stykker kød – hvilket gør det oplagt, når man skal lave mad til mange, uden at sprænge budgettet.

Det kræver tålmodighed, for det er simretiden, der er afgørende: jo længere tid kødet får lov at hygge sig i gryden, jo mere mørkt, saftigt og lækkert bliver resultatet. Nakkefilet er derfor oplagt både som gæstemad, weekendhygge eller til de hverdage, hvor man har lidt ekstra tid til at lade gryden stå og passe sig selv.

Rødvinsbraiseret nakkefilet med svampe – Mør simreret med griș

Rødvinsbraiseret nakkefilet med svampe

Opskrift på braiseret nakkefilet med rødvin og svampe – Skøn simreret til det kolde efterår.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 3 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Nøgleord: Simre mad, Simremad, Simreretter
Samlet tid: 4 timer
Ændre antal8 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2,2 kg nakkefilet, ca.
  • 250 g bacon, skåret i tern
  • 25 g smør
  • 350 g svampe, skåret i skiver eller kvarte
  • 400 g skalotteløg, pillet
  • 6 fed hvidløg, skåret i skiver
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 3 spsk hvedemel
  • 5 dl rødvin
  • 6 dl oksebouillon
  • 5 kviste timian
  • 2-3 kviste rosmarin
  • 300 g gulerødder, skåret i skiver
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
  • Maizena og vand
  • Olie
  • Paprika
  • Salt og friskkværnet peber

Serverings forslag

  • Kartoffelmos
  • Rodfrugtmos
  • Kogte kartofler
  • Ris

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

  • Puds kødet fri for sener og større stykker fedt og skær det i 8 lige store stykker.
  • Varm en god sjat olie i en stor gryde, og brun kødet godt af på alle sider – krydr med paprika, salt og rigeligt friskkværnet peber.
    Læg kødet til side på en tallerken.
  • Smelt smørret i gryden og steg baconen gylden, og tilsæt derefter svampene og brun dem godt af.
  • Vend løg og hvidløg i, og varm derefter tomatkoncentratet med et minuts tid.
  • Rør melet i og hæld rødvinen over, og lad det simre i små 5 minutter – inden kødet lægges tilbage i gryden og bouillon og urtebuketten tilsættes.
  • Læg låg på og lad retten simre i 3 timer ved svag varme – rør et par gange undervejs.
  • Tag urtebuketten op og fjerne evt. lidt af fedtet fra toppen af gryden med en ske.
  • Hæld gulerødderne i, og jævn saucen en smule med maizena rørt op med koldt vand.
    Lad retten simre videre til gulerødderne er møre.
  • Vend til sidst persillen i retten og smag til med dalt og friskkværnet peber.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Kommentarer

  1. Emilia

    Hej, kan denne ret ikke lave i en stegeso i ovnen? Og hvor længe skal den så ca. have

  2. Tusind tak for alle dine lækre opskrifter
    Kan man ‘simre’ retten i ovnen, lidt ligesom pulledpork?

  3. Ulla Olsen

    Hej
    Denne opskrift lyder fantastisk, jeg vil invitere gæster til denne ret
    Men kan jeg evt lave den dagen før og så jævne den når skal spise?

  4. Anja Christensen

    Hej
    Kan man lave det med svinekam.
    Du er godt nok den der laver det mest lækker mad.
    Tak fordi jeg må følge dig

    • Hej Anja

      Tak for de søde ord 🙂

      Jeg kan være nervøs for at svinekam simpelthen vil blive for tørt, og du vil ikke opleve det lækre trevlede og saftige resultat, som hvis du bruger en nakkefilet 🙂

      Kh Dianna

  5. Anette Hangaard Christensen

    Maizena og vand. Hvor meget til den her opskrift? jeg er på udebane her
    Mvh Anette

    • Hej Anette

      Det er lidt individuelt hvor meget man ønsker saucen jævnet, jeg synes ikke den må blive for tyk.
      Jeg plejer at tage et par spiseskefulde maizena og røre op med en smule vand – også et par spiseskefulde, og så tilsætte en smule ad gangen og varme igennem, til saucen har den rette tykkelse 🙂

      Kh Dianna

  6. Marianne Frost

    Hej
    Jeg skal lave retten til weekenden.
    Hvor gennemtrængende er rødvins smagen?
    Er rødvinen mest tænkt som modning af nakkefileten?
    Kan den udelades og kan jeg bruge andet ikke alkohol?
    Vh Marianne

    • Hej Marianne

      Hmmm altså, du får jo en rødvinssauce – så jo, den kan smages 🙂
      Jeg arbejder faktisk på en opskrift på braiseret nakkefilet i æblemost – har ikke testet endnu, men tænker altså at det bliver super godt,
      Alternativt skal du lave den på ren bouillon, og så smage til med lidt rødvinseddike til sidst 🙂

      Kh Dianna

      • Marianne Frost

        5 stars
        Hej igen.
        Jeg har lavet din opskrift på nakkefilet med æblemost og en sjat rødvineddike i en slow cooker.
        Det smagte fantastisk og kødet faldt fra hinanden
        Tusind tak

  7. Louise

    Tak for dejlig opskrift. Kan den mon fryses ned? ☺️

  8. Det lyder virkelig skøn. Jeg ønsker at lave den glutenfri – kan jeg bare udelade det hvedemel, der kommes i sammen med rødvinen?

  9. Ellen Grundahl

    Hej Dianna,
    Tusind tak for alle dine skønne opskrifter, som jeg er storforbruger af
    Og din Rødvinbrasssieret nakkefilet, tænker jeg at lave til vores fællesspisning ultimo okt. i min roklub til ca 4o personer. Det skal nok blive godt
    Mange hilsner Ellen

    • Hej Ellen

      Hvor er det dejligt at høre – håber en falder i alles smag 🙂
      Tak for din skønne feedback 🙂

      Kh Dianna

  10. Susanne

    Hejsa. Vil lige høre om skalotteløgene ikke skal skæres i skiver elle tern eller om de skal hele i.mvh susanne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)