Lækker knasende grønkålssalat med pære, avocado, edamame og pinjekerner. Salaten er vendt med en lækker sennepsvinaigrette lavet med grov sennep, citron, honning og olie, – enkelt og mega lækkert.
Grønkålsalat er mega lækkert, smagen er mild og salaten let chewy. Du kan med fordel kramme/gnubbe bladene godt mellem hænderne inden du hakker grønkålen, på den måde bliver den blødere at tygge.
Server den til et stykke svinekød, – mørbrad eller en flæskesteg, stegt kylling eller lignende.
Grønkål kan man få fat i året rundt, men den hører særligt vinter og efterår til, – og her kan du få de lækre store blade i de fleste butikker.
Prøv også at toppe grønkålssalaten med f.eks. parmesan shaves eller smuldret feta, – fedmen fra osten klæder salaten virkelig godt, og vil gå fantastisk til et stykke stået kylling.
Grønkålssalat med pære, avocado og sennepsvinaigrette
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 100 g grønkål
- 150 g edamamebønner, optøede (vægt uden bælg)
- 1 stor pære, skåret i mindre tern
- 2 avocadoer, skåret i mindre tern
- 1 håndfuld pinjekerner
Sennepsvinaigrette
- 3 spsk olivenolie
- 2 1/2 spsk friskpresset citronsaft
- 2 tsk grov sennep – jeg bruger Whole Grain
- 2 tsk honning
- Salt og peber
Sådan gør du
- Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne, og stil dem til side.
- Skyl grønkålen grundigt, riv den af stokkene og hak den groft.
- Hæld grønkål, edamame, pære og avocado i en stor skål.
- Bland ingredienserne til vinaigretten, smag til med salt og peber, – og hæld den over grønkålssalaten. Vend det godt sammen.
- Top salaten med pinjekerner inden servering.
Mega lækker opskrift, så god at min mand, spiste salaten, og glemte næsten sin krebinet. Og han er ikke helt pjattet med avocado
Hej Ditte
Ej hvor er det bare dejligt at høre altså, tusind tak fordi du skriver det:)
Kh Dianna