Braiseret nakkefilet med hvidvin og svampe - Opskrift på mør og saftig nakkefilet

Braiseret nakkefilet med hvidvin og svampe

Braiseret nakkefilet med hvidvin og svampe
Opskrift på simregryde med braiseret nakkefilet, svampemix og hvidvin.
Braiseret nakkefilet med hvidvin og svampe - Opskrift på mør og saftig nakkefilet

Braiseret nakkefilet med hvidvin og svampe er en ægte comfort food ret, der emmer af varme og hygge.
Nakkefileten skæres i store, saftige chunks, som først brunes godt af for at få den bedste smag frem i kødet. Derefter får den selskab af stegte svampe, hvidvin, friske urter og bouillon, som sammen skaber en fantastisk dybde i retten.
Når nakkefileten har braiseret i +3 timer, tilsættes fløde og friske porrer, som giver en dejlig cremet konsistens og en skøn smag.
Til sidst smages saucen til med salt og rigeligt friskkværnet peber, og retten serveres med smørstegte svampe på toppen.
Braiseret nakkefilet med svampe serveres perfekt sammen med en luftig kartoffelmos, ris eller andet tilbehør, du foretrækker.
Dette er en ret, der vil imponere dine gæster og sprede glæde omkring middagsbordet.

Braiseret nakkefilet med hvidvin og svampe - Opskrift på mør og saftig nakkefilet

Braiseret nakkefilet med hvidvin og svampe

Opskrift på simregryde med braiseret nakkefilet, svampemix og hvidvin.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Nakkerfilet, Simre mad, Simremad, Svampe
Samlet tid: 4 timer 30 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Braiseret nakkefilet

  • 1 nakkefilet på ca. 1,4 kg, skåret i 6 chunks
  • 40 g smør
  • 500 g blandede svampe, skåret i skiver
  • 2 store skalotteløg, skåret i ringe
  • 4 fed hvidløg, skåret i skiver
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl tør hvidvin
  • 8 dl bouillon – kylling eller grønt
  • 2 kviste rosmarin
  • 4-5 kviste timian
  • 1 håndfuld persille
  • 2 1/2 dl fløde
  • 2 porre, skåret i ringe
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie
  • Maizena + lidt vand

Til servering

  • 200 g kantareller eller andre svampe
  • 20 g smør
  • Finthakket persille
  • Ris, kartoffelmos eller lignende

Sådan gør du

  • Varm en gryde op med en sjat olie, og brun kødet godt af på alle sider. Krydr med salt og friskkværnet peber.
    Læg kødet til side.
  • I samme gryde smeltes smørret, og svampene brunes godt af, inden løg og hvidløg tilsættes. Steg til løgene er klare, og krydr med friskkværnet peber.
  • Tilsæt dijonsennep inden melet vendes med svampene, og hæld derefter hvidvinen over. Lad den reducere i 5 minutter.
  • Læg kødet tilbage i gryden, hæld bouillon over, bind urterne sammen og læg buketten ved, og lad kødet simre, under låg i ca. 3 1/2 time.
  • Tag kødet op og læg det til side på en tallerken – dæk det til med folie.
    Fjern også urtebuketten.
  • Kog bouillonen ind ved god høj varme i ca. 10-15 minutter, og skru derefter ned til middelvarme.
    Ligger der meget fedt på toppen, kan du fjerne det med en ske.
  • Hæld porre og fløden ved, og jævn samtidig saucen med en smule maizena rørt op med lidt koldt vand.
    Lad saucen simre i 10-15 minutter, eller til porrene er let møre og saucen er tyknet.
  • Imens smørsteges kantareller eller andre svampe ved god høj varme – de skal fordeles på toppen inden servering.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber, og server med friske urter og smørstegte kantareller på toppen – og en god kartoffelmos, kogte ris eller lignende.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)