Opskrift på braiseret nakkefilet med rødvin og svampe - Skøn simreret til det kolde efterår.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Simre mad, Simremad, Simreretter
Samlet tid 4 timertimer
Servings 8personer
Calories 556kcal
Ingredienser
2,2kgnakkefilet, ca.
250gbacon, skåret i tern
25gsmør
350gsvampe, skåret i skiver eller kvarte
400gskalotteløg, pillet
6fed hvidløg, skåret i skiver
3spsktomatkoncentrat
3spskhvedemel
5dlrødvin
6dloksebouillon
5kvistetimian
2-3kvisterosmarin
300ggulerødder, skåret i skiver
1håndfuldbredbladet persille, grofthakket
Maizena og vand
Olie
Paprika
Salt og friskkværnet peber
Serverings forslag
Kartoffelmos
Rodfrugtmos
Kogte kartofler
Ris
Sådan gør du
Puds kødet fri for sener og større stykker fedt og skær det i 8 lige store stykker.
Varm en god sjat olie i en stor gryde, og brun kødet godt af på alle sider - krydr med paprika, salt og rigeligt friskkværnet peber.Læg kødet til side på en tallerken.
Smelt smørret i gryden og steg baconen gylden, og tilsæt derefter svampene og brun dem godt af.
Vend løg og hvidløg i, og varm derefter tomatkoncentratet med et minuts tid.
Rør melet i og hæld rødvinen over, og lad det simre i små 5 minutter - inden kødet lægges tilbage i gryden og bouillon og urtebuketten tilsættes.
Læg låg på og lad retten simre i 3 timer ved svag varme - rør et par gange undervejs.
Tag urtebuketten op og fjerne evt. lidt af fedtet fra toppen af gryden med en ske.
Hæld gulerødderne i, og jævn saucen en smule med maizena rørt op med koldt vand.Lad retten simre videre til gulerødderne er møre.
Vend til sidst persillen i retten og smag til med dalt og friskkværnet peber.