Risalamande cheesecake med appelsincurd - Perfekt juledessert

Risalamande cheesecake med appelsincurd

Risalamande cheesecake med appelsincurd
Opskrift på risalamande cheesecake med appelsincurd og bund af pebernødder.
Risalamande cheesecake med appelsincurd - Perfekt juledessert

Risalamande cheesecake med appelsin curd er en frisk og lækker variant af den klassiske juledessert. Her får du en cremet cheesecake lavet med inspiration fra risalamande, der toppes med en aromatisk appelsincurd.
Kombinationen af sødt og friskt gør denne dessert til en sikker vinder, og det er en skøn måde at forny julens traditionsrige smage på.

Bunden er lavet af knuste pebernødder, der giver en krydret og knasende base, som harmonerer perfekt med den cremede risalamande ostecreme og den friske appelsin. Appelsincurden på toppen tilfører ikke kun smag, men også en smuk farve, og når du skærer kagen, vil du se hvordan den løber i et tykt lag ned gennem snittet – så lækkert.

Denne risalamande cheesecake er den perfekte dessert til julens hyggelige middage, hvor du ønsker at overraske med en nyfortolkning af klassikeren. Den kan forberedes på forhånd og opbevares på køl, hvilket gør den nem og praktisk at servere.

Risalamande cheesecake med appelsincurd – en frisk juledessert

Risalamande cheesecake med appelsincurd er en dessert, der på elegant vis forener tradition og nytænkning. Risalamanden giver den velkendte cremede og søde smag, vi forbinder med julen, mens appelsincurden tilfører en friskhed, der løfter desserten på en helt ny måde.
Det er en dessert, der er oplagt til dem, der elsker risalamande, men som også gerne vil prøve noget nyt. Pebernødden som bund bringer en krydret varme, som fremhæver de øvrige smage. Appelsincurden på toppen giver en flot finish, der gør den til et imponerende punktum på julemiddagen.
Denne cheesecake er ikke kun en fryd for smagsløgene, men også utrolig praktisk, da den kan laves dagen i forvejen. Den er derfor perfekt til travle juledage, hvor tiden skal bruges på både gæster og hygge.
Server den, som den er, eller med lidt ekstra appelsinskal på toppen for en ekstra aromatisk detalje.

Risalamande cheesecake med appelsincurd - Perfekt juledessert

Risalamande cheesecake med appelsincurd

Opskrift på risalamande cheesecake med appelsincurd og bund af pebernødder.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Nøgleord: Cheesecake, Jul, Jule opskrifter, Risalamande
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 5 timer 30 minutter
Samlet tid: 6 timer
Ændre antal8 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kiksebund

  • 225 g pebernødder (eller vaniljekranse)
  • 100 g smør

Risalamande chesecake

  • 3 1/2 blade husblas
  • 100 g flødeost, naturel
  • 100 g flormelis
  • 1 vaniljestang, kornene heraf
  • 300 g risengrød
  • 80 g smuttede mandler, finthakket
  • 3 1/4 dl piskefløde

Topping

Derudover

  • Springform/kagering på 18-20 cm
  • Kageplast

Sådan gør du

Kiksebund

  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen.
    Bruges en kagering stilles denne på et skærebræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast. Du kan også stille den direkte på serveringsfadet.
  • Smelt smørret i en gryde, og blend pebernødderne til en fin mel. Rør pebernødderne sammen med smørret, og hæld blandingen i formen.
  • Mas det godt ud så hele bunden er dækket og mas det godt sammen, så bunden er fast.
    Stil på køl og lad den hvile imens cremen laves.

Risalamande cheesecake

  • Udblød husblas i en stor skål koldt vand i 10-15 minutter.
  • Pisk 3 dl fløde til en blød flødeskum.
    Hæld det sidste i en gryde, heri skal du smelte husblassen når denne er udblødt.
  • Pisk flødeost, flormelis, og vanilje sammen til det er fri for klumper, og rør risengrøden og de hakkede mandler heri. Rør til sidst flødeskummen i og vend det godt sammen.
  • Varm fløden i kasserollen op og sluk for blusset. Vrid husblassen fri for vandt og smelt det i den varme fløde.
  • Hæld den lillefingervarme husblas i ostecremen i en tynd stråle, og rør det godt sammen.
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, og glat toppen ud med bagsiden af en varm ske.
  • Sæt kagen tilbage på køl, og lad den sætte sig i minimum 3 timer – eller gerne natten over

Risalamande cheesecake med appelsincurd

  • Befri kagen fra form, kageplast og evt. bagepapir – og sæt den på serveringstallerkenen.
  • Smør toppen med appelsincurd til ca. 1 centimeter fra kanten.
  • Drys med brændte mandler og chokoladespåner, og pynt kagen med chokoladekugler og guldflager.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)