
Frisk raita med sprød agurk og tomat er næsten uundværligt til de krydrede og varme indiske retter, og jeg elsker at dippen har lidt bid fra de friske grøntsager.
Den smager skønt til en krydret indisk dhal, og som dip til hjemmebagt naan brød.

Raita
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g
græsk yoghurt (alternativt kan cremefraiche sagtens anvendes)
- 3
store tomater, uden kerner
- 1/2 agurk, uden kerner
- 20
mynteblade, finthakket
- 1 spsk friskpresset limesaft
- 1/2 tsk
spidskommen, stødt
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Fjern kerner fra tomater og agurk og skær begge dele i små tern.
- Vend dem i lidt salt og lad dem drøne for væde i 45 min i en si.
- Skyl salten af tomaterne og agurken, og tør forsigtigt med et viskestykke, så du fjerner så meget væde som muligt.
- Bland yoghurt med tomaterne, agurk, hakket mynte, lime/citron saft og spidskommen.
- Smag til med salt og peber og lad gerne dressingen stå på køl en time inden servering.
Pingback: Klassisk indisk dahl – Gourministeriet
Fantastisk friskt alternativ til tzatziki
Åhhh tak altså – det er jeg glad for at høre 🙂
Kan den evt laves dagen før den skal bruges
Hej Tina
Det tænker jeg absolut sagtens du kan gøre 🙂
Kh Dianna