Raita - Opskrift på klassisk raita - perfekt til krydrede retter

Raita

Raita
Opskrift på lækker cremet raita - Raita til indiske retter.
Raita - Opskrift på klassisk raita - perfekt til krydrede retter

Frisk raita med sprød agurk og tomat er næsten uundværligt til de krydrede og varme indiske retter, og jeg elsker at dippen har lidt bid fra de friske grøntsager.

Den smager skønt til en krydret indisk dhal, og som dip til hjemmebagt naan brød.

Raita - Opskrift på klassisk raita - perfekt til krydrede retter

Raita

Opskrift på lækker cremet raita - Raita til indiske retter.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.73 fra 11 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 250 g

    græsk yoghurt (alternativt kan cremefraiche sagtens anvendes)

  • 3

    store tomater, uden kerner

  • 1/2 agurk, uden kerner
  • 20

    mynteblade, finthakket

  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1/2 tsk

    spidskommen, stødt

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Fjern kerner fra tomater og agurk og skær begge dele i små tern.
  • Vend dem i lidt salt og lad dem drøne for væde i 45 min i en si.
  • Skyl salten af tomaterne og agurken, og tør forsigtigt med et viskestykke, så du fjerner så meget væde som muligt.
  • Bland yoghurt med tomaterne, agurk, hakket mynte, lime/citron saft og spidskommen.
  • Smag til med salt og peber og lad gerne dressingen stå på køl en time inden servering.

Kommentarer

  1. Pingback: Klassisk indisk dahl – Gourministeriet

  2. Anonym

    5 stars
    Fantastisk friskt alternativ til tzatziki

  3. Tine Lund Johansen

    Kan den evt laves dagen før den skal bruges

4.73 from 11 votes (10 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)