Lækker, let og sommerlig pizza med saftig kylling, feta og lækre friske cherry tomater.
Pizzabunden er smurt med en lækker hjemmelavet tomatsauce, og efter tilberedning er den toppet med tørrede chiliflager, oregano og tørret persille, simpelthen en fantastisk kombination.
Pizza med kylling, feta og friske tomat
Opskrift på frisk og lækker pizza med feta, kylling og friske tomater.
Ingredienser
- 1 portion pizzadej
- Tomatsauce
- 1 ds hakkede tomater
- 1 stort løg, fint hakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk oregano
- Olivenolie
- Salt og peber
- Frisk basilikum, - kan undlades
- Topping
- 2 bøffelmozzarella, åbnet og drænet for væde
- 200 g feta, - gem ca. 50 g til topping efter tilberedning
- 2 kyllingebryst fileter
- 16 cherrytomater, halveret
- Chiliflager, oregano og tørret persille til toppen
Fremgangsmåde
Tomatsauce Steg løg og hvidløg af i en gryde med lidt olivenolie.
Tilsæt de flåede tomater og krydderier og lad saucen simre i min. 30 min, - eller til væden er fordampet. Smagen bliver mere intens jo længere tid den står.
Tilsæt til sidst friske basilikumsblade og stil til side.
Topping Kog kyllingen i letsaltet vand i ca. 15 min. Lad den køle let af inden den skæres i mindre stykker.
Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
Smør pizzabunden med tomatsauce og fordel bøffel mozzarella, store stykker smuldret feta, kylling og tomater.
Bag pizzaerne til de er sprøde og gyldne. (I ovn, ca. 15 min ved 250 grader).
Top pizzaerne med en smule frisk feta, chiliflager, oregano og tørret persille.

