Fantastisk lækker pecan pie, – en amerikansk klassiker der smager helt vidunderligt. Sprød mørdej toppet med masser af pecannødder og den lækreste karamelliserede masse med et strejf af kanel, simpelthen så lækkert.
Den er super nem at lave, og smager vidunderligt både alene, eller toppet med vaniljeis eller creme fraiche rørt med vanilje.
Tærten kan med fordel bages dagen inden den skal serveres, – opbevar den ved stuetemperatur dækket til med film (efter afkøling), så er den god som ny.
Pecan Pie – Pecan tærte
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Mørdej
- 200 g hvedemel
- 60 g flormelis
- 100 g smør, koldt
- 1 æg
- 1 vaniljestang, – evt. lidt vaniljesukker også
- 1 nip salt
Fyld
- 250 g pecannødder
- 200 g rørsukker
- 1 dl mørk sirup
- 40 g smør, smeltet
- 3 store æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/4 tsk kanel
- 1 nip salt
- Evt. vaniljeis eller creme fraiche med vanilje til servering
Sådan gør du
Mørdej
- Bland hvedemel, flormelis, vanilje og salt.
- Smuldr smørret i blandingen, og bland det godt og hurtigt sammen med hænderne. Der må ikke ligge nogle smørklumper tilbage, det hele skal ende med at være en god smuldret masse.
- Saml massen med ægget og ælt den hurtigt sammen til den er glat og jævn, – det gøres nemmest på køkkenbordet.
- Når dejen er fin og glat lægges den i en pose og på køl i minimum 1 time.
Fyld
- Rul mørdejen ud i et tynd lag, ca. 3mm, – brug evt. lidt flormelis hvis den klistrer.
- Smør tærteformen med en smule smør og læg dejen herover. Mas den god ned i bunden, og ind i rillerne, – og skub kanterne let ned så den har samme højde hele vejen rundt.
- I en skål blandes æg, sukker, sirup, kanel, salt og smeltet smør, – rør det sammen med et piskeris eller lignende. Det skal ikke piskes, bare røres godt sammen.
- Fordel pecannødderne på tærtebunden, – knus dem i hænderne mens du fordeler dem eller hak dem en enkelt gang med en kniv. Ønsker du dem mere hakkede gør du blot det, jeg foretrækker dem i store stykker.
- Hæld sukker/æggemassen over, og bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader, almindelig ovn, i ca. 35-40min.,- hold øje med at mørdejen ikke bliver for mørk. Jeg sætter kagen på en bageplader på anden nederste rille, så lige under midten – og rykker den evt. op i midten af ovnen, de sidste 5 minutter af bagetiden.
- Lad kagen køle af inden den serveres med vaniljeis eller creme fraiche rørt med vaniljesukker.
Hej….jeg har lavet din pecan pie i dag. Jeg elsker pecannødder, så jeg havde glædet mig meget til at smage den. Alt gik som det skulle efter opskriften, men men, da jeg tog den ud af ovnen efter 40 minutter, var fyldet flydende. Nå, jeg tænkte det stivner nok. Det gjorde det også tilsyneladende, men da jeg skar i den, var det stadig flydende. Den smager godt, men det er da så ærgerligt, at det gik sådan. Hvorfor det? Mvh Lone
Hej Lone
Dejligt den smagte dig – men ærgerligt med den flydende midte.
Det lyder mærkeligt den ikke har sat sig, hvis du har bagt den i 35-40 minutter. Dog er der naturligvis forkskel på hvordan ovne varmer, men hvis mørdejen var fin gylden der, så burde fyldet også have sat sig når den køler ned.
Rykkede du risten ned mod bunden i ovnen som jeg anbefaler? 🙂
Kh Dianna