Opskrift på den lækreste pecan pie, - skøn karamelliseret midte med et strejf af kanel.Opskriften passer til en tærteform på ca. 25 cm.
Ret Dessert
Køkken Amerikansk
Samlet tid 2 timertimer
Servings 8personer
Ingredienser
Mørdej
200ghvedemel
60gflormelis
100gsmør, koldt
1æg
1vaniljestang, - evt. lidt vaniljesukker også
1nipsalt
Fyld
250gpecannødder
200grørsukker
1dlmørk sirup
40gsmør, smeltet
3store æg
1tskvaniljesukker
1/4tsk kanel
1nipsalt
Evt. vaniljeis eller creme fraiche med vanilje til servering
Sådan gør du
Mørdej
Bland hvedemel, flormelis, vanilje og salt.
Smuldr smørret i blandingen, og bland det godt og hurtigt sammen med hænderne. Der må ikke ligge nogle smørklumper tilbage, det hele skal ende med at være en god smuldret masse.
Saml massen med ægget og ælt den hurtigt sammen til den er glat og jævn, - det gøres nemmest på køkkenbordet.
Når dejen er fin og glat lægges den i en pose og på køl i minimum 1 time.
Fyld
Rul mørdejen ud i et tynd lag, ca. 3mm, - brug evt. lidt flormelis hvis den klistrer.
Smør tærteformen med en smule smør og læg dejen herover. Mas den god ned i bunden, og ind i rillerne, - og skub kanterne let ned så den har samme højde hele vejen rundt.
I en skål blandes æg, sukker, sirup, kanel, salt og smeltet smør, - rør det sammen med et piskeris eller lignende. Det skal ikke piskes, bare røres godt sammen.
Fordel pecannødderne på tærtebunden, - knus dem i hænderne mens du fordeler dem eller hak dem en enkelt gang med en kniv. Ønsker du dem mere hakkede gør du blot det, jeg foretrækker dem i store stykker.
Hæld sukker/æggemassen over, og bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader, almindelig ovn, i ca. 35-40min.,- hold øje med at mørdejen ikke bliver for mørk. Jeg sætter kagen på en bageplader på anden nederste rille, så lige under midten - og rykker den evt. op i midten af ovnen, de sidste 5 minutter af bagetiden.
Lad kagen køle af inden den serveres med vaniljeis eller creme fraiche rørt med vaniljesukker.