Denne pastaret med kantareller, hvidvin og fløde er en perfekt kombination af simple ingredienser og skønne smage.
Kantarellerne smørsteges, hvilket giver dem en lækker nøddeagtig smag, og derefter tilsættes de finthakkede skalotteløg og hvidløg for ekstra dybde. Hvidvinen koges ind med svampene og skaber en dejlig syre, der afbalanceres smukt med den cremede fløde og revet parmesan.
Masser af friskkværnet peber giver retten et ekstra kick.
Server denne cremede kantarel-pastaret med din yndlingspasta for en nem og utrolig lækker hverdags- eller weekendret, der føles som ren forkælelse.
Pasta med kantareller, hvidvin og fløde
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 25 g smør
- 300 g kantareller, renset
- 1 skalotteløg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 1/2 dl hvidvin
- 4 dl fløde – eller cremefine
- 80 g parmesan, fintrevet
- 400 g pasta
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. finthakket persille
Sådan gør du
- Smelt smørret på en pande, og steg kantarellerne heri til de er gyldne.
- Tilsæt løg og hvidløg og steg videre et par minutter, til løgene er klare.
- Hæld hvidvinen over og lad den koge godt ind, inden fløden tilsættes. Lad retten simre i 5 minutter.Kog imens pastaen al dente.
- Rør parmesanen i saucen til den smelter, og smag saucen til med salt og friskkværnet peber.
- Vend pastaen på panden til saucen sætter sig om pastaen, og juster evt. konsistensen med lidt pastavand hvis der er behov for det.
- Servér med friskkværnet peber på toppen, og evt. et drys finthakket persille.