
Pasta serveret med smørstegte kantareller i cremet flødesauce, majs og kylling, – en super nem og lækker pastaret der smager helt fantastisk.
Jeg har serveret pastaen toppet med kyllingebryst, men man kan også sagtens skære kyllingen ud og tilberede den i saucen hvis man foretrækker det.

Pasta i cremet flødesauce med kantareller og kylling
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g
pasta
- 4
kyllingebryster
- 250 g
kantareller
- 1
løg, finthakket
- 3 fed
hvidløg, revet eller presset
- 2 majskolber - majs fra dåse eller frost kan også bruges
- 2 dl
hvidvin (kan erstattes af bouillon)
- 4 dl
bouillon, kylling eller grøntsags
- 1/2 l
piskefløde
- 50 g
smør
- 50 g
parmesan, fintrevet
- 2 tsk
trøffelolie - kan undlades
-
Salt og peber
-
Olie
Instructions
- Skyl majsene grundigt og pak dem ind i folie med den blanke side indad. Bag dem i en forvarmet ovn i ca. 20-30 min. ved 200 grader. Bruger du majs fra frost eller dåse skal disse blot skylles og sættes til side.
- Børst kantarellerne rene og halver de største af dem.
- Smelt smørret på en varm pande, lad det bruse godt af, og steg kantarellerne ved jævn høj varme i ca. 10 min., - rør undervejs så ikke de brænder på.
- Tilsæt løg og hvidløg og lad det varme med et par minutter.
- Hæld hvidvinen over og lad den reducere til det halve.
- Hæld bouillon over, og lad ligeledes denne reducere til det halve, inden fløden hældes over sammen med trøffelolien.
- Lad saucen simre ved middel varme i ca. 10-15 min., til den tykner en smule.
- Varm en smule olie på en anden pande, krydr kyllingebrysterne med salt og peber og steg dem til de er gennemstegt, - ca. 5 min. på her side alt efter tykkelse. Stil til side og lad dem trække.
- Kog i mellemtiden pastaen al dente eller som foretrukket og dræn den godt for væde.
- Befri majskernerne fra kolberne, og rør dem i saucen sammen med parmesanen.
- Smag saucen til med salt og peber og vend pastaen heri, - lad den trække et par minutter inden den serveres toppet med kyllingebryst.
