
Panzanella, – en virkelig skøn og lækker salat med store rustikke brødcroutoner, skalotteløg, friske tomater, burrata og masser af frisk basilikum.
Denne skønne toscanske brødsalat smager virkelig af varme himmelstrøg og lune sommeraftener. Den er super nem at lave, og smager bare fantastisk.
Panzanella er frisk og med et dejligt bid, – brødcroutonerne får den lækreste seje konsistens når de vendes med vinaigretten og tomaterne.
Brødcroutonerne kræver et godt sejt franskbrød efter min mening, de kan ikke laves på toastbrød. De skal skæres i store chunks.
Jeg har valgt at toppe min panzanella med burrata, simpelthen fordi vi elsker burrata herhjemme. Den giver en skøn fedme til salaten, og en dejlig kontrast til sødmen og syren.
Brødcroutoner i Airfryer
Har du en Airfryer kan du nemt og hurtigt tilberede brødcroutonerne i denne, – klik her for at se opskriften med fremgangsmåde.

Panzanella - Italiensk brødsalat med burrata
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g
små solmodne tomater, gerne forskellige farver
- 1 stor håndfuld basilikum, grofthakket - ca. 1 potte
- 1 lille rødløg eller 2 små skalotteløg, skåret i ringe
- 1
burrata, drænet for væde
Vinaigrette
- 3/4 dl
olivenolie
- 2 spsk
hvidvinseddike
- 1 spsk
honning
- 1 tsk dijonsennep (kan undlades)
- 1 fed
hvidløg, revet
- 2-3 stilke basilikum, bladene heraf - hakket
-
Salt og peber
Croutoner
- 1/2 daggammelt franskbrød eller 1 flute
- 3 spsk olie
- Salt og evt. tørret persille og hvidløgspulver
Sådan gør du
Croutoner
- Skær brødet i store chunks og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld olien over, drys med salt og krydr dem evt. med tørret persille og lidt hvidløgspulver, - vend det godt sammen.
- Bag brødcroutonerne i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 18 minutter, og lad dem derefter køle af.Du kan også tilberede croutonerne i Airfryer. 180 grader i 10-14 minutter (alt efter brødtype). Klik evt. på link i min intro og se beskrivelse.
Vinaigrette
- Bland olivenolie med hvidvinseddike, honning, dijon, hvidløg og basilikum. Smag til med salt og peber.
Salaten
- Halver tomaterne på forskellige leder så du får et rustik udseende. Hæld dem i en skål sammen med løg, basilikum og de afkølede croutoner.
- Hæld vinaigretten over, gem en smule - og vend det hele godt sammen.
- Anret salaten i en skål, og top med burrata. Åben burrataen, hæld det sidste vinaigrette over, og krydr med friskkværnet peber.


Pingback: Rustikt franskbrød - Opskrift på franskbrød med manitoba
Hej, jeg skal lave denne lækre salat. Er der et andet alternativ til burrata?
På forhånd tak.
Vh Trine
Hej Trine
Hvor lyder det bare dejligt, den smager fantastisk
Ja det kan du tro, hvis ikke du kan få fat i burrata vil jeg anbefale en god bøzzel mozzarella, – det er det nærmeste du kommer konsistensen Burrata er meget cremet I konsistensen, men minder ellers meget om mozzarella. Så en bøffel mozzarella kan sagtens gøre det, – det bliver salaten på ingen både dårligere af
God fornøjelse med det☀️
Mange hilsner
Dianna
Super
Hej Jan
Det er jeg så glad for at høre, – tusind tak:)
Rigtig god Pinse:)
De bedste hilsner
Dianna
Smager helt fantastisk, og er en flot visuel ret, som gør den ekstra indbydende.
Hej Kim
Det er jeg så glad for at høre – tusind tak for din besked:)
De bedste hilsner
Dianna
Flot salat og fantastisk billede. Jeg tog chancen og smed en avocado og en halvagurk i terninger i. Det kunne mam godt.
Hej Henrik
Tusind tak:)
Ja helt sikkert da, det lyder også mega lækkert – dejligt det smagte godt:)
Rigtig god weekend:)
Dbh Dianna
Fantastisk lækker og anderledes salat – stor succes blandt gæsterne. Glæder mig til lave den igen
Hej Trine
Åhhh hvor er det godt at høre altså, – tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Brød courtoner.
Der står i opskriften:
Punkt 1.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig ovn, i ca. 15 min., og lad dem derefter køle af.
Punkt 2.
Bag brødcroutonerne i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 18 miutter, og lad dem derefter køle af.
Ved ikke om du vil rette det. Den skal laves idag, og det ef ikke første gang, smager fantastisk
Tak for gode opskrifter
Dbh Dorte
Hej Dorte
Åhhh godt du skriver det, det er rettet:)
Fandt ud af, at hvis man laver dem mindre blev de for tørre ved den høje temperatur, så valgte at lave graderne om:)
Kh Dianna
Hvad passer denne salat godt til (kom endelig med alle de bud, du kan )
Hej Susanne
Uhhh, jamen den passer til det meste synes jeg 🙂
Serverer den selv til blandet grill om sommeren, som tilbehør til pizza, til stegt kylling, fyldt svinemørbrad eller bagt laks.
Også super lækker til en skaftkotelet – gerne marineret med citron og timian 🙂
Dbh Dianna
Et godt tip er at servere croutonerne i en skål ved siden af, så gæsterne selv kan putte dem på salaten. Så er de stadig sprøde og hvis man (måske mod forventning )har en rest salat til overs, så er croutonerne ikke “slatne” dagen efter.
Jeg har rejst i Italien. Jeg har familie bosiddende i Italien og så er det dig der lærer mig denne ret
Jeg bruger i vinagrette dine confiterede hvidløg så man ikke får den skarpe friske hvidløgssmør, så moser jeg dem helt ud og tilfører. Og så kan man godt bruge to fed
En superlækker salat, som altid falder i gæsternes smag
Hej Bente
Det er jeg virkelig glad for at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna