Panzanella - Opskrift på italiensk brødsalat med burrata

Panzanella – Italiensk brødsalat med burrata

Panzanella - Italiensk brødsalat med burrata
Opskrift på skøn toscansk brødsalat, - Panzanella.
Tomatsalat med brødcroutoner, basilikum og vinaigrette.
Panzanella - Opskrift på italiensk brødsalat med burrata

Panzanella, – en virkelig skøn og lækker salat med store rustikke brødcroutoner, skalotteløg, friske tomater, burrata og masser af frisk basilikum.
Denne skønne toscanske brødsalat smager virkelig af varme himmelstrøg og lune sommeraftener. Den er super nem at lave, og smager bare fantastisk.
Panzanella er frisk og med et dejligt bid, – brødcroutonerne får den lækreste seje konsistens når de vendes med vinaigretten og tomaterne.
Brødcroutonerne kræver et godt sejt franskbrød efter min mening, de kan ikke laves på toastbrød. De skal skæres i store chunks.
Jeg har valgt at toppe min panzanella med burrata, simpelthen fordi vi elsker burrata herhjemme. Den giver en skøn fedme til salaten, og en dejlig kontrast til sødmen og syren.

Brødcroutoner i Airfryer
Har du en Airfryer kan du nemt og hurtigt tilberede brødcroutonerne i denne, – klik her for at se opskriften med fremgangsmåde.

Panzanella - Opskrift på italiensk brødsalat med burrata

Panzanella - Italiensk brødsalat med burrata

Opskrift på skøn toscansk brødsalat, - Panzanella.
Tomatsalat med brødcroutoner, basilikum og vinaigrette.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.74 fra 41 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Salat, Tilbehør
Køkken: Italiensk
Keyword: Brødsalat, Grill tilbehør, Italiensk mad, Panzanella
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 600 g

    små solmodne tomater, gerne forskellige farver

  • 1 stor håndfuld basilikum, grofthakket - ca. 1 potte
  • 1 lille rødløg eller 2 små skalotteløg, skåret i ringe
  • 1

    burrata, drænet for væde

Vinaigrette

  • 3/4 dl

    olivenolie

  • 2 spsk

    hvidvinseddike

  • 1 spsk

    honning

  • 1 tsk dijonsennep (kan undlades)
  • 1 fed

    hvidløg, revet

  • 2-3 stilke basilikum, bladene heraf - hakket
  • Salt og peber

Croutoner

  • 1/2 daggammelt franskbrød eller 1 flute
  • 3 spsk olie
  • Salt og evt. tørret persille og hvidløgspulver

Sådan gør du

Croutoner

  • Skær brødet i store chunks og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld olien over, drys med salt og krydr dem evt. med tørret persille og lidt hvidløgspulver, - vend det godt sammen.
  • Bag brødcroutonerne i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 18 minutter, og lad dem derefter køle af.
    Du kan også tilberede croutonerne i Airfryer. 180 grader i 10-14 minutter (alt efter brødtype). Klik evt. på link i min intro og se beskrivelse.

Vinaigrette

  • Bland olivenolie med hvidvinseddike, honning, dijon, hvidløg og basilikum. Smag til med salt og peber.

Salaten

  • Halver tomaterne på forskellige leder så du får et rustik udseende. Hæld dem i en skål sammen med løg, basilikum og de afkølede croutoner.
  • Hæld vinaigretten over, gem en smule - og vend det hele godt sammen.
  • Anret salaten i en skål, og top med burrata.
    Åben burrataen, hæld det sidste vinaigrette over, og krydr med friskkværnet peber.
Panzanella - Opskrift på italiensk brødsalat med burrata
Panzanella – Opskrift på italiensk brødsalat med burrata
Panzanella - Opskrift på italiensk brødsalat med burrata
Panzanella – Opskrift på italiensk brødsalat med burrata

Kommentarer

  1. Pingback: Rustikt franskbrød - Opskrift på franskbrød med manitoba

  2. Trine Vigels Rise Hansen

    Hej, jeg skal lave denne lækre salat. Er der et andet alternativ til burrata?
    På forhånd tak.
    Vh Trine

    • Hej Trine

      Hvor lyder det bare dejligt, den smager fantastisk
      Ja det kan du tro, hvis ikke du kan få fat i burrata vil jeg anbefale en god bøzzel mozzarella, – det er det nærmeste du kommer konsistensen Burrata er meget cremet I konsistensen, men minder ellers meget om mozzarella. Så en bøffel mozzarella kan sagtens gøre det, – det bliver salaten på ingen både dårligere af
      God fornøjelse med det☀️

      Mange hilsner
      Dianna

  3. Super

  4. Kim D. B. Larsen

    5 stars
    Smager helt fantastisk, og er en flot visuel ret, som gør den ekstra indbydende.

  5. Henrik Wilken Ankerstjerne

    Flot salat og fantastisk billede. Jeg tog chancen og smed en avocado og en halvagurk i terninger i. Det kunne mam godt.

    • Hej Henrik

      Tusind tak:)

      Ja helt sikkert da, det lyder også mega lækkert – dejligt det smagte godt:)

      Rigtig god weekend:)

      Dbh Dianna

  6. 5 stars
    Fantastisk lækker og anderledes salat – stor succes blandt gæsterne. Glæder mig til lave den igen

  7. Dorte Christiansen

    Brød courtoner.
    Der står i opskriften:
    Punkt 1.
    Bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig ovn, i ca. 15 min., og lad dem derefter køle af.
    Punkt 2.
    Bag brødcroutonerne i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 18 miutter, og lad dem derefter køle af.
    Ved ikke om du vil rette det. Den skal laves idag, og det ef ikke første gang, smager fantastisk
    Tak for gode opskrifter
    Dbh Dorte

    • Hej Dorte

      Åhhh godt du skriver det, det er rettet:)
      Fandt ud af, at hvis man laver dem mindre blev de for tørre ved den høje temperatur, så valgte at lave graderne om:)

      Kh Dianna

  8. Susanne

    Hvad passer denne salat godt til (kom endelig med alle de bud, du kan )

    • Hej Susanne

      Uhhh, jamen den passer til det meste synes jeg 🙂
      Serverer den selv til blandet grill om sommeren, som tilbehør til pizza, til stegt kylling, fyldt svinemørbrad eller bagt laks.
      Også super lækker til en skaftkotelet – gerne marineret med citron og timian 🙂

      Dbh Dianna

Skriv et svar til Trine Vigels Rise Hansen Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)