Opskrift på lækre saftige ostebrud eller osteboller, – fyldt med mozzarella, cheddar og parmesan. Perfekte som tilbehør til salater og supper, som mellemmåltid og som sandwich brød.
De smager virkelig dejligt, og holder sig lækre friske ved stuetemperatur. Bollerne kan med fordel lunes i mikroovnen i ca. 20 sek/stk, – eller i ovnen i 5 min. ved 200 grader, – inden de kommes i ovnen giver jeg gerne ostebollerne en smule vand på toppen, så bliver de lækre bløde og saftige.
Disse ostebrud/osteboller kan med fordel smides i fryseren, og tages op ved behov.
Ostebrud
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 dl lunken vand eller danskvand
- 400 g hvedemel
- 2 æg
- 50 g blødt smør
- 80 g cheddar, revet
- 80 g mozzarella, revet
- 80 g parmesan, groftrevet
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- Mælk eller sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet, – tilsæt sukker og 1 æg og rør det let sammen. (Det andet æg skal bruges når dejen skal samles med ostene).
- Tilsæt saltet sammen med lidt hvedemel, og rør derefter melet i lidt ad gange, til alt melet er brugt og samlet i dejen.
- Tilsæt smørret i små klumper og ælt dejen godt igennem, gerne på maskine, til den slipper kanterne, – det tager ca. 5-8 min. ved middel hastighed.
- Smør hænderne med lidt olie, tage dejen ud og spænd den let op ved at folde den ind under hinanden. Læg dejen tilbage i røreskålen, beklæd skålen med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
- Tag dejen ud af skålen og lav en fordybning heri, og tilsæt det sidste æg, og alle 3 slags ost.
- Nu skal du nærmest hakke fyldet ind i dejen. Brug en dejskærer, fold dejen ind over hinanden, og hak den ud i mindre stykker. Fyldet vil løbe ud, det skraber du blot sammen med dejskæren og maser det ind i dejen igen. Når dejen er hakket godt ud, og fyldet er inde i de små dejklumper maser du dem sammen til et stykke, gerne med lidt højde, så du kan skære bollerne ud af dejen.
- Skær/hak 10-12 boller ud ad dejen, og placer dem på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir.
- Lad dine ostebrud efterhæve i ca. 30. minutter under et klæde.
- Pensl dine ostebrud med sammenpisket æg eller mælk, og bag dem derefter i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 15 minutter – alt efter størrelse. De skal være fine gyldne på overfladen.Jeg foretrækker ar bage 1 plade ad gangen, – vil du bage dem begge på én gang, så skal du bage på varmluft ved ca. 190 grader.
- Lad bollerne køle let af på en rist inden de pakkes i poser.
Hvor ser de bare gode ud! 🙂 Kunne man måske (på en eller anden måde) lave dem til hvidløgsbrød?
Tak for mega gode opskrifter!!!
Hej Charlotte
Det kan du sagtens, – jeg tænker at “hakke” en hvidløgsost, evt. med ekstra hvidløg og persille ind i dejen, sammen med samme mængde mozzarella som i opskriften (drop cheddar osten), det vil være super lækkert:)
Det er faktisk på min to-do at skulle prøve:)
Kh Dianna
Hej.
Vil man kunne erstatte noget af hvedemelet med grahamsmel ?
Hej Michelle
Det kan du sagtens gøre, – 100-150 gram kan du sagtens erstatte:)
Måske der så er behov for en smule ekstra vand da de grovere mel suger mere væde til sig, – blot et par spiseskefulde eller 3:)
Kh Dianna