Opskrift på lækre saftige osteboller fyldt med mozzarella, cheddar og parmesan.
Ret Brød
Køkken Dansk
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Servings 8personer
Ingredienser
25ggær
2dllunken vand eller danskvand
400ghvedemel
2æg
50gblødt smør
80gcheddar, revet
80gmozzarella, revet
80gparmesan, groftrevet
1spsksukker
1tsksalt
Mælk eller sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet, – tilsæt sukker og 1 æg og rør det let sammen. (Det andet æg skal bruges når dejen skal samles med ostene).
Tilsæt saltet sammen med lidt hvedemel, og rør derefter melet i lidt ad gange, til alt melet er brugt og samlet i dejen.
Tilsæt smørret i små klumper og ælt dejen godt igennem, gerne på maskine, til den slipper kanterne, – det tager ca. 5-8 min. ved middel hastighed.
Smør hænderne med lidt olie, tage dejen ud og spænd den let op ved at folde den ind under hinanden. Læg dejen tilbage i røreskålen, beklæd skålen med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
Tag dejen ud af skålen og lav en fordybning heri, og tilsæt det sidste æg, og alle 3 slags ost.
Nu skal du nærmest hakke fyldet ind i dejen. Brug en dejskærer, fold dejen ind over hinanden, og hak den ud i mindre stykker. Fyldet vil løbe ud, det skraber du blot sammen med dejskæren og maser det ind i dejen igen. Når dejen er hakket godt ud, og fyldet er inde i de små dejklumper maser du dem sammen til et stykke, gerne med lidt højde, så du kan skære bollerne ud af dejen.
Skær/hak 10-12 boller ud ad dejen, og placer dem på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir.
Lad dine ostebrud efterhæve i ca. 30. minutter under et klæde.
Pensl dine ostebrud med sammenpisket æg eller mælk, og bag dem derefter i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 15 minutter – alt efter størrelse. De skal være fine gyldne på overfladen.Jeg foretrækker ar bage 1 plade ad gangen, – vil du bage dem begge på én gang, så skal du bage på varmluft ved ca. 190 grader.
Lad bollerne køle let af på en rist inden de pakkes i poser.