Nem og lækker opskrift på one pot spaghetti bolognese, – en skøn måltid som hele familien er vilde med.
Saucen må selvfølgelig gerne simre et par timer eller hvad tiden er til, – men hele retten kan også laves på blot 45 min. Smagen udvikler sig jo længere tid saucen simrer, – så smag evt. til med flere krydderier hvis den ikke simrer så længe.
Til sidste vendes en fint mængde mozzarella i retten, – så du får det lækreste cremede og snaskede resultat.
One pot pasta bolognese
Opskrift på nem og lækker one pot pasta med kødsauce.
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 1 stor løg, finthakket
- 3 forårsløg, fintsnittet
- 1 stor gulerod, skåret i små tern
- 1 stængel bladselleri, skåret i små tern (kan undlades)
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 ds hakkede tomater
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 8 dl oksebouillon
- 1 tsk basilikum
- 1/2 tsk oregano
- 1/4 tsk timian
- 1/4 tsk rosmarin
- 350 g pasta, koge tid over 8 min. for at stivelsen når at jævne retten
- 150 g revet mozzarella
- Salt og peber
- Olie
- Evt. fintrevet parmesan og persille til toppen
Fremgangsmåde
Varm lidt olie op i en gryde og svits løg, forårsløg, hvidløg, gulerod og bladselleri af ved middel varme et par minutter.
Tilsæt kødet og lad det brune godt af.
Tilsæt krydderiet og tomatkoncentrat og varm igennem et par minutter.
Hæld de hakkede tomater over samt halvdelen af bouillonen og lad retten små simre i 20 min. Tilsæt løbende bouillon så retten ikke koger tør, - den skal være lækker blød i konsistensen, ikke tør og heller ikke for våd.
Hæld pasta i retten sammen med resten af bouillonen og kog til pastaen er al dente, - det kræver muligvis et par minutter mere end beskrevet på posen. Rør jævnligt så ikke retten brænder på, og tilsæt evt. mere væde hvis der er behov.
Vend mozzarella i retten og smag til med salt og peber.
Server retten toppet med fintrevet parmesan.




