Oksemørbrad med flødekartofler og broccolini - Perfekt gæstemad

Oksemørbrad med flødekartofler og broccolini

Oksemørbrad med flødekartofler og broccolini
Opskrift på snaskede flødekartfoler, rosa oksemørbrad og dampede broccoliasparges.
Server evt. med en rødvinsglace.
Oksemørbrad med flødekartofler og broccolini - Perfekt gæstemad

Skab en uforglemmelig middagsoplevelse med en saftig rosa oksemørbrad, flødekartofler med vesterhavsost og salvie – samt dampet broccolini. Flødekartoflerne er utroligt cremede og smagt til med hvidløg, salvie og muskatnød, og den bløde fløde binder det hele sammen til de lækreste cremede pommes gratin dauphinois.

Oksemørbrad er brunet godt af på panden for at opnå en lækker stegeskorpe. Herefter er den tilberedt færdig i ovnen, og du får et saftigt rose stykke oksekød med en vidunderlig smag.

Denne lækre ret er ikke kun ideel som gæstemad, men også et perfekt bud på hovedretten til nytårsmenuen. Et nytår med en enkel luksus af velsmagende flødekartofler, saftig oksemørbrad og frisk dampet broccolini.

Er du interesseret i mere nytårs inspiration – så klik på linket her for opskrifter.

Oksemørbrad med flødekartofler og broccolini - Perfekt gæstemad

Oksemørbrad med flødekartofler og broccolini

Opskrift på snaskede flødekartfoler, rosa oksemørbrad og dampede broccoliasparges.
Server evt. med en rødvinsglace.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Flødekartfoler, Oksemørbrad
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Flødekartfoler

  • 20 g smør
  • 2 skalotteløg, skåret i skiver
  • 2-3 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
  • 15 blade frisk salvie, finthakket
  • 1/2 l piskefløde
  • 1 1/2 tsk revet muskatnød – eller 1 tsk stødt 
  • 1 kg kartofler
  • 150 g vesterhavsost, revet
  • Salt og peber
  • Evt. lidt mozzarella til toppen

Oksemørbrad

  • 1 oksemørbrad, ca. 800 g
  • 25 g smør
  • 3 spsk olie
  • Evt. friske urter og knuste hvidløg 

Derudover

Sådan gør du

Flødekartofler

  • Smelt smørret i en lille gryde og steg løg, hvidløg og salvie af i et par minutter.
  • Tilsæt fløde og revet muskatnød og lad fløden små simre i 5 minutters tid – den skal ikke koge, kun simre.
    Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Skræl kartfolerne og skær dem i skiver på 2-3 millimeter i tykkelsen.
  • Smør et ovnfast fad med en smule fedtstof. Fadet skal måle ca. 31×18 cm.
  • Fordel nu fyldet i 3-4 lag, og krydr. evt. med en smule salt og friskkværnet peber imellem hvert lag.
    Start med kartofler, hæld lidt af fløde blandingen over og drys med lidt vesterhavsost.
  • Fortsæt til alle kartofler er brugt, og hæld så det sidste flødeblanding over toppen, drys med resten af vesterhavsosten og evt. lidt mozzarella – frisk eller revet.
    Mas let på toppen med fingrene, så kartoflerne bliver mast let sammen.
  • Bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 175 grader, almindelig varme, i ca. 60-75 minutter. Når de har bagt i 30 minutters tid, går du i gang med oksemørbraden.
    Lad flødekartfolerne trække og sætte sig i ca. 15 minutter inden de skæres ud. Inden de tages ud af ovnen, kan du lige stikke i dem med en kødnål, så du sikre de er blevet møre.

Oksemørbrad og broccolini

  • Puds mørbraden af, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Smelt smørret på en pande sammen med olivenolien, og læg stilke af friske urter og hvidløg ved. Lad det bruse godt op.
  • Brun oksemørbraden godt af af på alle sider, så den går en lækker stegeskorpe.
  • Læg oksemørbraden i et ovnfast fad og hæld fedt og urterne ved.
  • Stik et stegetermometer i oksemørbraden. Gør det på det tykkeste sted, og stik det i fra siden, så ikke du får et hul igennem halvdelen af kødet.
  • Sæt mørbraden ind ved siden af kartoflerne, og lad den tilberede til den rammer en kernetemperaturen på ca. 53 grader.
    Bruger du 2 bageplader, vil jeg anbefale at stille kartoflerne øverst. Du skal da også sætte ovnen på varmluft og ca. 165 grader.
  • Lad oksemørbraden hvile på et spækbræt i ca. 15 minutte.
    Mørbraden vil ved denne temperatur være flot rosa og virkelig saftig.
    Ønsker du den mere tilberedt kan du lade mørbraden tilberede til en kernetemperaturen er på ca. 56 grader, og lade den hvile i ca. 15 minutter.
  • Imens kartofler og mørbraden hviler damper du dine broccolini på en raden i en smule vand tilsat lidt salt.
    De skal være sprøde og med en godt bid, så giv dem ikke meget mere end 2-3 minutter.
  • Skær oksemørbraden ud og server den med flødekartofler, dampet broccolini og evt. rødvinsglace.

Kommentarer

  1. Kirsten Carstensen

    Opskriften, lyder spændende, meen hvis oksemørbraden IKKE skal være rød, hvor lang tid skal den have i ovnen.

    • Hej Kirsten

      Tusind tak 🙂
      Jamen skal skal du blot lade den tilberede til ca. 56 grader og lade den hvile, der vil den være noget mere tilberedt.
      Jeg bruger altid stegetermometer, så jeg sikre den ønskede kerne temperatur 🙂

      Kh Dianna

5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)