Butterdejsstang med mexicansk krydret oksekød og masser af smeltet ost, – en snasket tacotærte.
Nem opskrift på butterdejsstang med tacokød, inspireret af en klassisk skinkestang.
Butterdejsstangen kan med fordel laves, hvis du ligger inde med en rest mexicansk krydret kød fra et måltid tidligere på ugen. Der skal ikke bruges mere end 300-350 gram, og det kan både være oksekød eller kylling.
Det vigtigste er, at kødet ikke er for vådt, – så vil butterdejen blive blød.
Server din tacotærte med en frisk sprød salat, og evt. lidt salsa, guacamole eller creme fraiche. Også super tæller til buffetbordet.
Mexicansk butterdejsstang
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 80 g cheddar, revet
- 50 g revet mozzarella
- 1 æg, sammenpisket – til pensling
- Evt. sesam
Oksekødsfyld
- Du kan bruge en rest mexi kød – ca. 350 gram
- – eller lave en portion:
- 300 g hakket oksekød
- 1/2 peberfrugt, skåret i små tern
- 1 lille løg, finthakket
- 2 spsk tacokrydderi, – lidt under et brev
- Salt og peber
- Olie
Sådan gør du
Oksekødsfyld
- Varm en sjat olie i en gryde, og steg løgene et par minutter.
- Tilsæt kødet og brun det godt af, og hæld derefter peberfrugt og tacokrydderi ved.
- Varm igennem et par minutter, smag til med salt og peber – og lad det køle let af imens butterdejen skæres til.
Mexicansk butterdejsstang
- Fold butterdejen ud på et stykke bagepapir.
- Fyldet skal fordeles på midten af butterdejen, så skær skrå strimler i dejen til du når 1/3 del ind på butterdejspladen. Gør dette på begge sider.Se billedet af hvordan butterdejen skal skæres, lige under opskriften.
- Fordel halvdelen af ostene på butterdejsstykket i midten, og læg derefter kødet på toppen. Drys de sidste ost på toppen.
- Fold enderne af dejen ind over fyldet, og fold nu skiftevis strimler fra begge sider ind over fyldet, – én ad gangen.Se evt. videoen over opskriften.
- Pensl toppen med et sammenpisket æg og drys evt. med sesam.
- Bag butterdejsstangen I en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 200 grader, almindelig varme.
- Lad den hvile i 5-10 minutter inden den skæres ud og serveres.Server den gerne med en frisk grøn salat, guacamole, salsa, creme fraiche eller lignende.
Nemt og lækkert. Og så kan det varmes nemt dagen efter. Også i mikroovenen.
Hej Søren
Ej hvor godt at høre altså – tusind tak for de søde ord 🙂
Dbh Dianna
God
Tusind tak Emma 🙂
Den er super nem at at lave og smager dejlig. Og dem jeg har serveret den for skulle lige have opskriften med hjem
Hej Bente
Hvor er det dejligt at høre altså – tusind tak 🙂
Kh Dianna