Lækker rosenkålssalat serveret med bagte hasselnødder, – nemt og skønt tilbehør til både fisk, fjerkræ og kødretter.
Denne lune rosenkålssalat er smagt til med bl.a. citron og honning, der går perfekt sammen med de let bitre rosenkål. Undlad at give dem for lang tid på panden, de skal gerne være sprøde og med masser af bid.
Lun rosenkålssalat med hasselnødder
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 400 g
rosenkål
- 50 g
smør
- 60 g
ristede hasselnødder, grofthakket
- 1 spsk
honning
- 1 håndfuld
persille, finthakket
- 1/2
citron, fintrevet skal heraf
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Rens rosenkålene og gem de yderste blade til pynt. Overhæld blade og rosenkål med kogende vand og skyl derefter i koldt vand, - på den måde får de et flot grøn farve.
- Halver de støreste rosenkål, og lad de mindste forblive hele.
- Smelt smørret på en pande og steg rosenkålene ved middel varme til de er gyldne, - ca. 3-5 min.
- Hæld de grofthakkede hasselnødder over sammen med citronskal, persille og honning og smag til med salt og peber.
- Inden servering vendes de fiske rosenkålsblade i salaten.