Layered haydari med bagte peberfrugter - Haydari salat

Layered haydari med bagte peberfrugter

Layered haydari med bagte peberfrugter
Opskrift på cremet haydari med bagte peberfrugter, - toppet med en lækker sprød salat.
Layered haydari med bagte peberfrugter - Haydari salat

Klassisk haydari med bagte peberfrugter, toppet med en sprød og knasende salat.
Jeg er vild med haydari, – det smager så dejligt og er drøn nemt at lave. Denne version af haydari med bagte peberfrugter og en sprød salat på toppen er perfekt som tilbehør til grillen, en stegt kylling eller blot med en portion brød til.
En skøn snack og helt perfekt til tapasbordet.
Peberfrugterne kan du bage i ovnen, – eller du kan tilberede dem nemt og hurtigt i airfryeren, – jeg beskriver begge metoder i opskriften.
Layered haydari, eller haydari salat, er altså et must try, – man bliver afhængig af det, jeg siger det bare;-)

Prøv også min klassiske Layered haydari, lavet uden bagt peber – fint opskriften her.

Layered haydari med bagte peberfrugter - Haydari salat

Layered haydari med bagte peberfrugter

Opskrift på cremet haydari med bagte peberfrugter, – toppet med en lækker sprød salat.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.91 fra 11 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Tyrkisk
Keyword: Feta dip, Haydari, Peberfrugt dip
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Hydari med bagte peberfrugter

  • 250 g feta
  • 1 dl græsk eller tyrkisk yoghurt – gerne 10%
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 3-4 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • Evt. chiliflager

Salat

  • 1 stor peberfrugt – gerne halv grøn/rød
  • 2 forårsløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • Friskkværnet peber
  • Evt. chiliflager

Sådan gør du

Haydari med bagte peberfrugter

  • Halver peberfrugterne og fjern stilk og kerner.
  • Læg dem på en bageplade, med skindet opad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter. Skrællen skal boble op og blive en smule mørk.
    *De kan også tilberedes i airfryer i ca. 18 minutter ved 180 grader.
  • Lad peberfrugterne køle en smule af inden skrællen fjernes, og lad derefter peberfrugterne køle helt af på en tallerken.
    De må ikke være varme, når de blendes med de øvrige ingredienser.
  • Blend peberfrugter, feta, persille og hvidløg til en ensartet creme.
    Jeg bruger en minihakker.
  • Hæld det i en skål og rør det sammen med yoghurten, og smag til med salt, peber og evt. chiliflager.

Salaten

  • Skær peberfrugten i små tern, snit forårsløgene fint og hak persillen.
  • Rør salaten sammen med olie, citronsaft og krydr med friskkværnet peber.

Layered Haydari med bagte peberfrugter

  • Spred haydari dippen ud på en tallerken, – top med den sprøde salat, og drys evt. med en smule chiliflager inden servering.
Layered haydari med bagte peberfrugter - Haydari salat
Layered haydari med bagte peberfrugter – Haydari salat

Linkede opskrifter

  1. Det lyder lækkert og let at lave – det må prøves i den nærmeste fremtid

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)