
Klassisk haydari med bagte peberfrugter, toppet med en sprød og knasende salat.
Jeg er vild med haydari, – det smager så dejligt og er drøn nemt at lave. Denne version af haydari med bagte peberfrugter og en sprød salat på toppen er perfekt som tilbehør til grillen, en stegt kylling eller blot med en portion brød til.
En skøn snack og helt perfekt til tapasbordet.
Peberfrugterne kan du bage i ovnen, – eller du kan tilberede dem nemt og hurtigt i airfryeren, – jeg beskriver begge metoder i opskriften.
Layered haydari, eller haydari salat, er altså et must try, – man bliver afhængig af det, jeg siger det bare;-)
Prøv også min klassiske Layered haydari, lavet uden bagt peber – fint opskriften her.

Layered haydari med bagte peberfrugter
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Hydari med bagte peberfrugter
- 250 g feta
- 1 dl græsk eller tyrkisk yoghurt – gerne 10%
- 2 røde peberfrugter
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 3-4 fed hvidløg
- Salt og peber
- Evt. chiliflager
Salat
- 1 stor peberfrugt – gerne halv grøn/rød
- 2 forårsløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- Friskkværnet peber
- Evt. chiliflager
Sådan gør du
Haydari med bagte peberfrugter
- Halver peberfrugterne og fjern stilk og kerner.
- Læg dem på en bageplade, med skindet opad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter. Skrællen skal boble op og blive en smule mørk.*De kan også tilberedes i airfryer i ca. 18 minutter ved 180 grader.
- Lad peberfrugterne køle en smule af inden skrællen fjernes, og lad derefter peberfrugterne køle helt af på en tallerken. De må ikke være varme, når de blendes med de øvrige ingredienser.
- Blend peberfrugter, feta, persille og hvidløg til en ensartet creme.Jeg bruger en minihakker.
- Hæld det i en skål og rør det sammen med yoghurten, og smag til med salt, peber og evt. chiliflager.
Salaten
- Skær peberfrugten i små tern, snit forårsløgene fint og hak persillen.
- Rør salaten sammen med olie, citronsaft og krydr med friskkværnet peber.
Layered Haydari med bagte peberfrugter
- Spred haydari dippen ud på en tallerken, – top med den sprøde salat, og drys evt. med en smule chiliflager inden servering.

Det lyder lækkert og let at lave – det må prøves i den nærmeste fremtid
Jeg elsker dine opskrifter, og får lyst til at prøve denne. Kan man snyde lidt på en travl hverdag og bruge grillede perberfrugter i olie, som kan købes på glas?
Hej Catja
Hvor er de dejligt du skriver det – tusind tak 🙂
Sjovt du spørger, for jeg fik sindsygt lyst til haydari for en uges tid siden, sådan 5 minutter inden maden skulle på bordet – så kunne jo ikke nå selv at lave peberfrugter. Men havde en dåse med grillede peberfrugter i olie stående, og det blev fantastisk 🙂
Dup dem lige tørre med lidt køkkenrulle inden de blendes i, så er det fuldstændig ligeså lækkert 🙂
Kh Dianna
Super lækkert
Tusind tak Tina 🙂