Opskrift på cremet haydari med bagte peberfrugter, - toppet med en lækker sprød salat.
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Tyrkisk
Nøgleord Feta dip, Haydari, Peberfrugt dip
Forb. tid 5 minutterminutter
Tilb. tid 20 minutterminutter
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Hydari med bagte peberfrugter
250gfeta
1dlgræsk eller tyrkisk yoghurt - gerne 10%
2røde peberfrugter
1håndfuldbredbladet persille
3-4fedhvidløg
Salt og peber
Evt. chiliflager
Salat
1stor peberfrugt - gerne halv grøn/rød
2forårsløg
1håndfuldbredbladet persille
1spskolivenolie
1spskcitronsaft
Friskkværnet peber
Evt. chiliflager
Sådan gør du
Haydari med bagte peberfrugter
Halver peberfrugterne og fjern stilk og kerner.
Læg dem på en bageplade, med skindet opad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter. Skrællen skal boble op og blive en smule mørk.*De kan også tilberedes i airfryer i ca. 18 minutter ved 180 grader.
Lad peberfrugterne køle en smule af inden skrællen fjernes, og lad derefter peberfrugterne køle helt af på en tallerken. De må ikke være varme, når de blendes med de øvrige ingredienser.
Blend peberfrugter, feta, persille og hvidløg til en ensartet creme.Jeg bruger en minihakker.
Hæld det i en skål og rør det sammen med yoghurten, og smag til med salt, peber og evt. chiliflager.
Salaten
Skær peberfrugten i små tern, snit forårsløgene fint og hak persillen.
Rør salaten sammen med olie, citronsaft og krydr med friskkværnet peber.
Layered Haydari med bagte peberfrugter
Spred haydari dippen ud på en tallerken, - top med den sprøde salat, og drys evt. med en smule chiliflager inden servering.