
Bløde græskarboller med pulp fra juicet græskar.
Denne opskrift kom til, efter jeg lavede græskar risotto, hvor jeg kogte risende ind i græskarjuice. Pulpen brugte jeg så til denne lækre omgang græskarboller.
De smager virkelig godt, – super lækker konsistens og så er de fyldt med fiberrig græskar, – det er da ikke til at stå for.
Hvis man ikke lige har juicet et græskar til en gang risotto, kan man sagtens rive græskarret, det bliver fuldstændig lige så godt.

Lækre bløde græskarboller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 3 dl
vand, lunken
- 25 g
gær
- 250 g
græskarpure, eller revet
- 1
æg
- 1 1/2 tsk
salt
- 1 spsk
sukker
- 450 g
hvedemel
- 100 g
grahamsmel
- 75 g
havregryn
- 30 g
smør, stuetemperatur
-
Mel til bordet
-
Æg til pensling
Instructions
- Opløs gæren i vandet, - tilsæt sukker, havregryn, græskar og æg og rør det sammen.
- Tilsæt begge meltyper sammen med saltet og rør melet ind i dejen.
- Tilsæt smørret og rør dejen på maskine i ca. 6-8 min.
- Tag dejen ud af skålen og vend den på bordet i en lille håndfuld mel, - den skal dog stadig være klistret.
- Læg dejen tilbage i en skål, og stil den til hævning med et klæde over i 1 1/2 time.
- Form 12 lige stor boller med lidt mel på hænderne, undlad at arbejde for meget med dejen, da den er ret klistret.
- Lad bollerne efterhæve i 30 min. på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 15-18 min i en forvarmet ovn ved 175 grader, varmluft.