Opskrift på de bedste bløde fødselsdags boller.Denne opskrift giver 12 boller.
Ret Brød
Køkken Dansk
Nøgleord Bamseboller, Børnefødselsdag, Fødselsdagsboller, Mad til børnefødselsdag
Samlet tid 2 timertimer
Servings 12Personer
Author Dianna
Ingredienser
2 1/2dllun mælk (vand kan også bruges)
25g
gær
2spsk
sukker
1
æg
500g
hvedemel
1tsk
salt
75g
smør, stuetemperatur
1/2tskkardemomme - kan undlades
Sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du
Opløs gæren i mælken, og tilsæt derefter sukker og æg.
Bland mel og salt, og tilsæt lidt ad gangen. Rør dejen til alt melet er brugt, og dejen har en ensartet overflade.
Tilsæt smørret i små tern, og rør dejen, gerne på maskine, til den har samlet sig og slipper kanterne. Det tager ca. 5-8 minutter. Dejen skal være let klistret, men stadig slippe kanterne.
Tag dejen ud af skålen, spænd den let op ved at folde bunden ind under hinanden, og form den til en stor bolle. Læg den tilbage i hæveskålen og drys evt. med en smule mel.
Dæk skålen med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Del den i 12 lige store stykker, ca. 75 g pr. stk., og tril bollerne runde. Spænd gerne dejen lidt op ved at folde dejen ind under bollen til den er fin glat på overfladen, og tril den derefter rund i håndfladerne. På den måde får man nogle flotte runde boller.
Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter under et klæde.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 10-12 min ved 225 grader, almindelig ovn.
Lad bollerne køle af på en rist inden de pakkes i en lufttæt pose. Opbevar dem ved stuetemperatur, så holder de sig lækre bløde i flere dage.