Kyllingsuppe med fløde og grøntsager - Opskrift på cremet kyllingesuppe

Kyllingsuppe med fløde og grøntsager

Kyllingsuppe med fløde og grøntsager - Opskrift på cremet kyllingesuppe
Kyllingesuppe med fløde og grøntsager
Opskrift på nem og lækker kyllingesuppe med fløde, bacon og grøntsager.
Samlet tid: 20 minutter
5 fra 8 stemmer

Lækker cremet kyllingesuppe med pasta, fløde og grøntsager, – tilberedt som one pot.
En virkelig skøn efterårssuppe tilsat frisk timian og bacon der giver suppen masser af smag.
Denne cremede kyllingesuppe er super nem at lave, – den er fyldig og mættende, og er der rester smager de mindst ligeså godt dagen efter.
Server med friskbagte flutes, hvidløgssnurrer eller lignende.
Jeg laver gerne denne kyllingesuppe med kylling fra en hel kogt kylling, – jeg elsker når det har den der trevlede konsistens. Men du kan også bruge kogt kyllingebryst, – eller stege stykker af fersk kylling i mundrette bider.

Kyllingsuppe med fløde og grøntsager - Opskrift på cremet kyllingesuppe

Kyllingesuppe med fløde og grøntsager

Opskrift på nem og lækker kyllingesuppe med fløde, bacon og grøntsager.
5 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g tilberedt kylling, – skåret i tern eller trevlet
  • 100 g bacon, skåret i små tern
  • 200 g pasta, ukogt vægt
  • 1 løg, finthakket
  • 3 gulerødder, skåret i halve eller kvarte
  • 2-3 stængler bladselleri, skåret i skiver
  • 2 forårsløg, fintsnittet (gem toppe til servering)
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 6 kviste frisk timian, bladene heraf – ca. 1 god spsk
  • 80 g frisk spinat
  • 1,2 l kylling bouillon, eller fond fra kyllingen
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • Olie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Varm en sjat olie i en gryde og steg baconen af itl den er gylden.
    *Er din bacon meget fed undlader du olien.
  • Tilsæt løg, hvidløg, forårsløg, gulerødder og bladselleri, og steg det med et par minutter. Krydr med rigeligt friskkværnet peber og en smule salt.
  • Hæld bouillon, fløde og timian over, og lad suppen simre indtil grøntsagerne er let møre, men stadig med et godt bid.
    *Bruger du pasta med længere kogetid end 5 minutter, vil jeg anbefale at du tilsætter pastaen tidligere, så ikke grøntsagerne bliver udkogt. Måske du også for behov for at tilsætte mere bouillon, – men konsistensen kan du justere løbende eller til sidst.
  • Hæld pastaen ved og lad den koge til den er godt al dente, – tilsæt derefter kyllingen og varm igennem til kyllingen er gennem varm og pastaen færdig kogt.
  • Rør spinaten i suppen til den er faldet sammen, og smag kyllingesuppen til med salt og peber.
  • Lad suppen hvile et øjeblik inden den serveres, – stivelsen fra pastaen vil gøre den ekstra cremet hvis den lige får lov at stå et øjeblik.
    Server kyllingesuppeen toppet med frisk timian, toppe af forårsløg og eller persille, og masser af friskkværnet peber.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse