Opskrift på nem og lækker kyllingesuppe med fløde, bacon og grøntsager.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
400gtilberedt kylling, - skåret i tern eller trevlet
100gbacon, skåret i små tern
200gpasta, ukogt vægt
1løg, finthakket
3gulerødder, skåret i halve eller kvarte
2-3stænglerbladselleri, skåret i skiver
2forårsløg, fintsnittet (gem toppe til servering)
3fedhvidløg, revet eller presset
6kvistefrisk timian, bladene heraf - ca. 1 god spsk
80gfrisk spinat
1,2lkylling bouillon, eller fond fra kyllingen
2 1/2dlpiskefløde
Olie
Salt og peber
Sådan gør du
Varm en sjat olie i en gryde og steg baconen af itl den er gylden.*Er din bacon meget fed undlader du olien.
Tilsæt løg, hvidløg, forårsløg, gulerødder og bladselleri, og steg det med et par minutter. Krydr med rigeligt friskkværnet peber og en smule salt.
Hæld bouillon, fløde og timian over, og lad suppen simre indtil grøntsagerne er let møre, men stadig med et godt bid.*Bruger du pasta med længere kogetid end 5 minutter, vil jeg anbefale at du tilsætter pastaen tidligere, så ikke grøntsagerne bliver udkogt. Måske du også for behov for at tilsætte mere bouillon, - men konsistensen kan du justere løbende eller til sidst.
Hæld pastaen ved og lad den koge til den er godt al dente, - tilsæt derefter kyllingen og varm igennem til kyllingen er gennem varm og pastaen færdig kogt.
Rør spinaten i suppen til den er faldet sammen, og smag kyllingesuppen til med salt og peber.
Lad suppen hvile et øjeblik inden den serveres, - stivelsen fra pastaen vil gøre den ekstra cremet hvis den lige får lov at stå et øjeblik.Server kyllingesuppeen toppet med frisk timian, toppe af forårsløg og eller persille, og masser af friskkværnet peber.