
Skindstegt kylling serveret med en fyldig græskarsalat med spinat og feta og en cremet haydari yoghurt dip.
Super nemt og virkelig lækkert måltid med masser af smag og fylde.
Jeg serverede også en portion pandestegte fladbrød til, – de er altid et kæmpe hit herhjemme.

Kyllingebryst med græskarsalat og yoghurt dip
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4
kyllingebryster, gerne med skind
Græskar salat
- 1/2
hokkaido græskar
- 3 store håndfulde
spinat
- 4
stilke grønkål
- 100 g
feta
- 1/2 dl
græskarkerner
-
Olie
-
Salt og peber
Marinade
- 3 spsk
olivenolie
- 2 spsk
god mørk balsamico creme
- 1 spsk
honning
- 1/2 spsk
vand
-
Salt og peber
Haydari
- 1/2 l
tyrkisk yoghurt (eller græsk yoghurt, helst 10%)
- 100 g
feta
- 4 fed
hvidløg, - nøjes med 2-3 hvis den ikke skal være for kraftig
- 1 håndfuld
dild, finthakket
- 1 håndfuld
bredbladet persille, finthakket
-
Peber
-
Olivenolie til toppen
Sådan gør du
Marinade
- Bland alle ingredienserne til marinaden og rør det godt sammen.
- Smag til med salt og peber og stil til side.
Græskarsalat
- Skyl græskarret, fjern kernerne og skær det ud i mindre stykker. Lad endelig skralden sidde, - det giver en skøn farve og skruktur.
- Vendt græskarstykkerne med en smule olie, salt og peber, fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 210 grader i ca. 25-30 min. Lad stykkerne køle let af.
- Rist græskarkernerne på en tør pande til de bruner let og begynder at dufte. Læg dem til side på en tallerken.
- Overhæld grønkålen med kogende vand og skyld derefter i rigeligt koldt vand, - det giver en smukkere farve på kålen, og den bliver lyn tilberedt så den ikke er så hård. Dup bladene tørre og hak derefter grønkålen fint.
- Bland spinat, grønkål og bag græskar og anret det på et fad. Fordel stykker af feta i salaten og drys med ristede græskarkerner.
- Hæld marinaden over salaten inden servering.
Haydari
- Pres eller riv hvidløg fint og bland det med yoghurten og de finthakkede krydderurter.
- Smuldr fetaen heri og krydr med peber.
- Lad den trække i 10 min., - og smag til om den behøver salt, det er oftest ikke nødvendigt da fetaen tilfører den salte smag.
- Dryp med olivenolie på toppen.
Kyllingen
- Varm en pande med lidt olie og steg kyllingen ved middel varme, - først på skindsiden til skindet er sprød og gyldent, - ved derefter kyllingen, og steg til den er færdig tilberedt.
- Lad kyllingen trække 5 min. inden den serveres med græskarsalaten, yoghurt dippen og evt. pandestegte fladbrød

