Kylling i karry grøntsagssauce - Sund opskrift med grøntsager

Kylling i karry grøntsagssauce – Sundere kylling i karry

Kylling i karry grøntsagssauce - Sundere kylling i karry
Opskrift på sundere kylling i karry - med mere end 600 gram skjulte grøntsager i saucen.
Kylling i karry grøntsagssauce - Sund opskrift med grøntsager

Sundere kylling i karry – Kylling i karry grøntsagssauce

Her får du en sundere udgave af den klassiske kylling i karry – fyldt med intet mindre end +600 gram grøntsager.
Du kan bruge præcis de grøntsager, du har lyst til eller har liggende i grøntsagsskuffen – jeg bruger ofte squash, blomkål, gulerødder, sukkerærter, spidskål og peberfrugt, men alt fra porrer til selleri fungerer også perfekt.

Grøntsagerne steges kort og krydres med karry og gurkemeje, koges møre i bouillon og blendes derefter til en silkeblød sauce, som smages til med enten mælk, fløde eller kokosmælk – alt efter om du ønsker en let eller mere cremet version. Resultatet er en ret, der er både kalorielet, drøn nem at lave og fyldt med fibre og vitaminer, som ingen opdager.

Server retten med ris, blomkålsris, nudler eller blot en masse stegte grøntsager, hvis du vil holde den ekstra grøn og mættende.

Kylling i karry med filet – eller hel kylling

Du kan lave retten ekstra hurtigt ved at bruge kogt kyllingebryst, som blot skæres i tern eller strimler og vendes i den varme sauce inden servering.
Har du mere tid, kan du også bruge en hel kylling – kog den mør, pluk kødet og brug kogelagen som bouillon til saucen. Det giver en endnu dybere smag og er en skøn måde at få mest muligt ud af råvarerne. Begge metoder fungerer upåklageligt.

Sundere kylling i karry

Denne grøntsagssauce er ikke kun fantastisk til kylling – den er også perfekt til at lave en sundere version af boller i karry.
Lav dine kødboller som du plejer, men server dem i denne vitamin- og fiberrige sauce i stedet for en klassisk meljævnet udgave. Det giver en mere mættende ret, fyldt med smag, som stadig er en sikker vinder hos både børn og voksne.

Kylling i karry grøntsagssauce - Sund opskrift med grøntsager

Kylling i karry grøntsagssauce – Sundere kylling i karry

Opskrift på sundere kylling i karry – med mere end 600 gram skjulte grøntsager i saucen.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 2 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Nøgleord: Familiemad, Karryretter
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 600 g blandede grøntsager, snittet
  • 1 æble, skåret i små tern
  • 3-4 tsk karry
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 4-5 dl kyllingebouillon
  • 1-1 1/2 dl mælk, fløde eller kokosmælk
  • Lidt smør eller olie
  • Salt og friskkværnet peber
  • Evt. lidt sukker og citron

Derudover

  • 600 g kyllingfilet eller en hel kylling
  • Ris eller grøntsager til servering

Sådan gør du

  • Smelt lidt smør eller en sjat olie i en gryde, og steg løg og hvidløg til de er klare.
  • Tilsæt de snittede grøntsager og æblet, og steg det med i 5 minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt karry og gurkemeje og steg med et minuts tid.
  • Hæld derefter bouillonen over, læg låg på, og lad det hele små koge, til alle grøntsagerne er helt møre.
  • Kog imens kyllingen i saltet vand, evt. tilsat lidt bouillon – til kødet er genem tilberedt.
    Lad det hvile 10 minutter og skær det derefter i mundrette bidder.
  • Blend bouillon og grøntsagerne til en helt glat sauce, og juster konsistensen med mælk, fløde eller kokosmælk. Varm det godt igennem.
  • Hæld kyllingen i saucen og varm det igennem, og smag derefter til med salt og friskkværnet peber – og evt. lidt citron eller sukker.
    Server med kogte ris eller blonkålsris – nudler eller stegte grøntsager.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Kommentarer

  1. Anonym

    Det ser lækkert ud, og skal helt sikkert prøves
    Hvilken slags karry bruger du

  2. På dansk skrives sammensatte ord sammen! Så det hedder IKKE små koge, men småkoge.

    • Jeg beklager Gitte, men jeg er glad for, at du forstod hvad jeg mente:)

      Jeg knokler på for at lave opskrifter der frit kan bruges på min hjemmeside, så nogle gange kan der godt smutte en grammatisk fejl ind:)

      Håber du får en dejlig dag:)

      Dbh Dianna

  3. Jette Braun

    Hej Dianna
    Kan jeg bruge en pose frosne grønsager?
    Tak for nogle altid dejlige opskrifter❤️
    Kh jette

    • Hej Jette

      Tusind tak for din dejlige besked 🙂
      Ja for søren, det kan du sagtens gøre – og god idé, der er jo masser af blandede grøntsager i 🙂

      Kh Dianna

  4. Jan Ohlsen

    Jeg vil prøve at bruge wokgrønt er det ok
    MvhJan

  5. Hej og tak for altid god inspiration
    Hvilke grøntsager har du brugt og er der nogle du ville fravælge pga smagen.
    Vh Mette

    • Hej Mette

      Jeg har skrevet lidt i introen omkring hvilke grøntsager jeg bruger:)
      Man kan i realiteten bruge alt – men f.eks. svampe vil smagen en del igennem, så dem undlader jeg. Broccoli vil være super, men vil give en del farve/grønne nistre i saucen:)
      Jeg bruger gerne 5 slags rester, så ikke der er for meget af en slags. Det giver de bedste smagsnuancer:)
      En pose frost grønt fra supermarkedet, f.eks. wok blanding vil også være super:)

      Kh Dianna

  6. Kirsten

    Hvad har du brugt at grønsager ud over gulerødder og squash ?

    • Hej Kirsten

      Jeg har skrevet lidt i introen omkring hvad jeg normalt bruger:) I denne brugte jeg udover gulerødder og squash en rest spidskål, peberfrugt og sukkerærter:)

      Kh Dianna

  7. Kan retten fryses også når der er tilsat fløde, mælk eller kokosmælk?

Skriv et svar til Jan Ohlsen Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)