Kylling i karry grøntsagssauce - Sundere kylling i karry
Opskrift på sundere kylling i karry - med mere end 600 gram skjulte grøntsager i saucen.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Familiemad, Karryretter
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 166kcal
Ingredienser
1løg, hakket
2fedhvidløg, hakket
600gblandede grøntsager, snittet
1æble, skåret i små tern
3-4tskkarry
1/2tskgurkemeje
4-5dlkyllingebouillon
1-1 1/2dlmælk, fløde eller kokosmælk
Lidt smør eller olie
Salt og friskkværnet peber
Evt. lidt sukker og citron
Derudover
600gkyllingfilet eller en hel kylling
Ris eller grøntsager til servering
Sådan gør du
Smelt lidt smør eller en sjat olie i en gryde, og steg løg og hvidløg til de er klare.
Tilsæt de snittede grøntsager og æblet, og steg det med i 5 minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Tilsæt karry og gurkemeje og steg med et minuts tid.
Hæld derefter bouillonen over, læg låg på, og lad det hele små koge, til alle grøntsagerne er helt møre.
Kog imens kyllingen i saltet vand, evt. tilsat lidt bouillon - til kødet er genem tilberedt. Lad det hvile 10 minutter og skær det derefter i mundrette bidder.
Blend bouillon og grøntsagerne til en helt glat sauce, og juster konsistensen med mælk, fløde eller kokosmælk. Varm det godt igennem.
Hæld kyllingen i saucen og varm det igennem, og smag derefter til med salt og friskkværnet peber - og evt. lidt citron eller sukker.Server med kogte ris eller blonkålsris - nudler eller stegte grøntsager.