Koldhævede squashboller - Opskrift på boller med squash

Koldhævede squashboller

Koldhævede squashboller
Opskrift på lækre koldhævede squashboller med frø og kerner
Koldhævede squashboller - Opskrift på boller med squash

Lækre koldhævede squashboller med masser frø og kerner, – super nemme at bage og virkelig lækre seje og saftige.
Bollerne kræver 6 enkelte ingredienser, 10-15 min. på en røremaskine og så på køl natten over, – det bliver ikke meget nemmere.
De er perfekte at have liggende i fryseren, – og kan nemt lunes i ovnen i 5 min. ved 200 grader (optøede selvfølgelig).

Koldhævede squashboller - Opskrift på boller med squash

Koldhævede squashboller

Opskrift på lækre koldhævede squashboller med frø og kerner
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 12 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 12 g

    gær

  • 4 dl

    koldt vand

  • 525 g

    hvedemel, manitoba eller tipo 00

  • 1 1/2 dl

    5-kornsblanding

  • 1

    lille squash

  • 12 g

    salt

  • Olie

  • Evt. frø eller kerne til toppen

Sådan gør du

  • Riv squashen groft og mas overskydende væde ud af den.
  • Opløs gæren i vandet, og tilsæt revet squash og 5-kornsblandingen.
  • Rør mel og salt i lidt ad gangen, og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-15 min. Bliv ved med at køre dejen til den samler sig, - den vil fortsat være klistret og let flydende, men det er vigtigt at den har "samlet sig" inden du stopper æltningen.
  • Stil dejen på køkkenbordet i en halv times tid i en lufttæt beholder, inden den ryger på køl natten over. Giv gerne beholderen en smule olie så dejen nemmere slipper.
  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå og vågne og hvile på køkkenbordet i ca. 1 time.
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet, gerne drysset med lidt mel, og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
  • Hak dejen ud i 10-12 stykker, og læg evt. bollerne på et tæt lag frø eller kerner, inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, - med kernesiden opad.
  • Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min.
  • Bag dem ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.
  • Lad dem køle af på plade eller rist.
Koldhævede squashboller - Opskrift på boller med squash
Koldhævede squashboller – Opskrift på boller med squash
Koldhævede squashboller - Opskrift på boller med squash
Koldhævede squashboller – Opskrift på boller med squash
Koldhævede squashboller - Opskrift på boller med squash
Koldhævede squashboller – Opskrift på boller med squash
Koldhævede squashboller - Opskrift på boller med squash
Koldhævede squashboller – Opskrift på boller med squash

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*