Koldhævede squashboller - Opskrift på boller med squash

Koldhævede squashboller

Koldhævede squashboller
Opskrift på lækre koldhævede squashboller med frø og kerner.
Denne opskrift giver 10-12 boller.
Koldhævede squashboller - Opskrift på boller med squash

Lækre koldhævede squashboller med masser frø og kerner, – super nemme at bage og virkelig lækre seje og saftige.
Bollerne kræver 6 enkelte ingredienser, 10-15 min. på en røremaskine og så på køl natten over, – det bliver ikke meget nemmere.
De er perfekte at have liggende i fryseren, – og kan nemt lunes i ovnen i 5 min. ved 200 grader (optøede selvfølgelig).

Har du ikke 5 kornsblanding, kan du blot mikse de kerner du har liggende.

Koldhævede squashboller - Opskrift på boller med squash

Koldhævede squashboller

Opskrift på lækre koldhævede squashboller med frø og kerner.
Denne opskrift giver 10-12 boller.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.79 fra 14 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Samlet tid: 12 timer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 12 g

    gær

  • 4 dl

    koldt vand

  • 525 g hvedemel, manitoba eller tipo 00
  • 1 1/2 dl 5-kornsblanding eller bland de frø/kerner du foretrækker
  • 1

    lille squash

  • 12 g

    salt

  • Olie

  • Evt. frø eller kerne til toppen

Sådan gør du

  • Riv squashen groft og mas overskydende væde ud af den.
  • Opløs gæren i vandet, og tilsæt revet squash og 5-kornsblandingen.
  • Rør mel og salt i lidt ad gangen, og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-15 min. Bliv ved med at køre dejen til den samler sig, - den vil fortsat være klistret og let flydende, men det er vigtigt at den har "samlet sig" inden du stopper æltningen.
    *Hænger dejen lidt i, i bunden, er de helt fint, - den skal blot slippe kanterne.
  • Stil dejen på køkkenbordet i en halv times tid i en lufttæt beholder, inden den ryger på køl natten over. Giv gerne beholderen en smule olie så dejen nemmere slipper.
    *Gæren aktiveres bedre ved lige at lade den stå på køkkenbordet inden den komemr på køl, - men du kan også springe dette trin over hvis det passer bedst tidsmæssigt.
  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den få lidt varme imens ovnen varmer op.
    *Brug gerne bagestål når du bager disse boller, - det giver et virkelig lækkert resultat - bageståelt skal varmed med op i ovnen. Alternativt kan du lade bagepladen varme med op i ovnen.
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet, gerne drysset med lidt mel, og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
  • Hak dejen ud i 10-12 stykker, og læg bollerne på et tæt lag frø eller kerne inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, - med kernesiden opad.
    *Bager du på bagestål lægges bollerne på et stykke bagepapir, der derefter sættes i ovnen.
    *Du kan lade bollerne efterhæve i 20 minutters tid, under et klæde, hvis tiden er til det - dette er dog ikke et must.
  • Bag dem ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.
    *Har du dampprogram kan du med fordel bruge det, - bag dem stadig ved 230 grader. Alternativt kan du sætte en lille skål i bunden af ovnen med lidt vand i - det giver samme effekt.
  • Lad dem køle af på plade eller rist.
    Opbevar dem derefter i en tætlukket pose, - eller frys dem der måtte være tilbage.
    Bollerne kan let opvarmes over weekenden. Giv dem 5-8 minutter ved 200 grader, evt. sprøjtet med en smule vand på toppen, - så er de som nybagte igen.
Koldhævede squashboller - Opskrift på boller med squash
Koldhævede squashboller – Opskrift på boller med squash
Koldhævede squashboller - Opskrift på boller med squash
Koldhævede squashboller – Opskrift på boller med squash

Kommentarer

  1. Susanne

    5 stars
    Virkelig gode og mættede boller. Lette at lave.
    Jeg havde en med i madpakken dagen efter, der var den stadig fin og lækker.

  2. Virkelig lækker smag. Selvom mine blev sprøde udenpå, blev de desværre også lidt klæge indeni på trods af 4 min ekstra bagetid. En idé til hvad jeg gjorde forkert?

    • Hej Helle

      Dejligt de smagte godt 🙂

      Uhhh, det kan naturligvis have noget med størrelsen på bollerne at gøre, – men også hvordan ovnen varmer.
      Hvis du har et termometer, så prøv at tage kernetemperaturen næste gang. Den skal være 98 grader 🙂
      Kh Dianna

  3. Bruger du varmluft eller alm. Ovn? ☺️

  4. Anonym

    Kan man lave dem uden at bruge en maskine?

    • Hejsa

      Det kan du sagtens gøre 🙂 Har ikke selv prøvet, – men flere har meldt retur og skrevet at de bliver super gode ved blot at røre dem i hånden 🙂

      Kh Dianna

  5. Anonym

    5 stars
    Rigtig lækre boller. Nemme at lave.
    Min mand plejer ikke at kunne lide boller, når de skal spises dagen efter de er bagt. Dem her kan han godt lide.
    Min datter på 9 år er også rigtig glad for dem.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)