Nemme æltefri boller med squash og hørfrø, – koldhævede, saftige og lækre.
Med sådan en portion æltefri koldhævede boller her, der kan alle være med. Du behøver ingen røremaskine, bare en skål og en grydeske.
Rør dejen sammen om aftenen, det tager ikke mere end 5 minutter, så er der de lækreste koldhævede boller til morgenbordet dagen efter.
De er æltefri squashboller holder sig friske og lækre i 3-4 dage, hvis de opbevares i en tætlukket pose på køkkenbordet.
Sprødheden vil naturligvis forsvinde, men de forbliver bløde og saftige indeni.
Opvarmning af koldhævede boller
Du kan nemt opvarme bollerne i ovnen, så de bliver som nybagte boller.
Varm dem i ovnen ved 200 grader i 5-8 minutter, – og sprød dem gerne med en smule vand på toppen. Så får de en lækker sprød skorpe igen, og dufter og smager som var de nybagte.
Frysning af koldhævede boller
Du kan sagtens fryse bollerne, hvis ikke de alle bliver spist i løbet af weekenden.
Lad dem tø op, inden de lunes i ovnen, som beskrevet ovenfor.
Fryseegnede boller er både nemt og lækkert, og de kan løbende tages op, når behovet eller lysten skulle være der.
Koldhævede æltefri squashboller med hørfrø
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4 dl kold vand
- 12 g gær
- 200 g squash, revet
- 75 g hørfrø
- 375 g hvedemel
- 150 g grahamsmel
- 2 spsk olie
- 12 g salt
Sådan gør du
Dag 1
- Rør dejen sammen direkte i skålen den skal hæves i, – så slipper du for ekstra rengøring.Jeg bruger en condibøtte på 3 liter.
- Mas let overskydende væde ud af squashen.
- Opløs gæren i vandet og tilsæt olie, squash, hørfrø, begge slags mel og salt.Tilsæt evt. melet af to omgange, – det gør det lettere at røre dejen sammen.
- Rør dejen godt sammen med en ske, – sørg for at alt melet er rørt ind i dejen.Du kan evt. fugte hånden med lidt vand, og hjælp dejen på vej, hvis der er behov for det.
- Læg låg på, og lad dejen hæve en halv times tid på køkkenbordet, inden den kommer på køl natten over.
Dag 2
- Tag dejen ud af køleskabet og lad den få lidt temperatur på køkkenbordet, imens ovnen varmes op. Lad gerne dejen blive i bøtten.*Brug gerne bagestål når du bager disse boller, – det giver et virkelig lækkert resultat. Bageståelt skal varmed med op i ovnen. Ellers kan du lade bagepladen varme med op i ovnen.
- Dyp en spiseske i noget vand, og tag klatter af dejen op, og læg dem på et stykke bagepapir.Du skal have ca. 10-12 boller i alt, – så er størrelsen perfekt.*Du kan med fordel lade bollerne efterhæve i 20 minutters tid, under et klæde, hvis tiden er til det – dette er dog ikke et must.
- Bag squashbollerne ved 230 grader, alm. ovn, i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne, og har en kernetemperatur på 98 grader.
- Lad bollerne køle let af på en rist inde de serveres.Opbevar dem derefter i en tætlukket pose, – eller frys dem der måtte være tilbage.Bollerne kan let opvarmes over weekenden. Giv dem 5-8 minutter ved 200 grader, evt. sprøjtet med en smule vand på toppen, – så er de som nybagte igen.
Hej
Hvad er det for en bøtte med låg du bruger til hævning af dejen, og størrelse ?
Hej Susanne
Jeg bruger en condibøtte på 3 liter, – jeg køber dem på nettet 😉
Kh Dianna
De ser lækre ud. Kan dejen stå
flere dage i køleskabet og bruges løbende?
Hej jeg har ikke prøvet opskriften endnu, men de ser lækre ud. Kan jeg bruge agurk istedet for squash? I så fald jeg kan, hvad med væske forhold?
Hej Hanne
Det har jeg ikke prøvet – men tror desværre ikke smagen fra agurken vil klæde bollerne.
Jeg vil gå med squash eller gulerod:)
Kh Dianna
Jeg har prøvet,alle dine koldhævet bolle,de smager dejligt. Jeg har købt condi bøtte på 3L så kan det ikke værre nemmere. Mvh Kirsten
Hej Kirsten
Hvor gør det mig bare vildt glad at høre – tusind tak for de søde ord:)
Kh Dianna
Hi Dianna, kan man bruge tør gær?
Hej Stella
Sagtens ja – men husk at følge mængde anvisningen på pakken, da det ikke er samme mængde som frisk gær 🙂
Kh Dianna