Koldhævede håndværkere - Opskrift på håndværkere uden surdej

Koldhævede håndværkere

Hvad synes du?


Nemme og virkelig lækre håndværkere, koldhævede uden surdej så alle kan være med.
De kræver 4 ingredienser, lidt birkes, en nat på køl og så ellers bare en varm ovn.
De smager så dejligt, lækre sprøde udenpå og saftige og seje indeni.
De kan nemt opvarmes, dup dem med lidt vand og varm dem i ca. 5 min. ved 200 grader, – så er de friske som nye.
De kan også sagtens fryses og opvarmes som beskrevet ovenfor.

Koldhævede håndværkere

By Dianna Brinch
Tid: Min. 12 timer

Opskrift på nemme og lækre koldhævede håndværkere, uden surdej.
Denne opskrift giver 10 stk.

Ingredienser

  • 12 g gær
  • 4 dl koldt vand
  • 525 g hvedemel, manitoba eller tipo 00
  • 10 g salt
  • Blå birkes
  • Evt. lidt olie

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i vandet og rør mel og salt i lidt ad gangen.

2

Kør dejen på maskine til den slipper kanterne, ca. 8-15 min. Bliv ved med at køre dejen til den samler sig, - den vil fortsat være tynd/flydende, men det er vigtigt at den har "samlet sig".

3

Stil dejen på køkkenbordet i en halv times tid i en lufttæt beholder, inden den ryger på køl natten over. Giv gerne beholderen en smule olie inden dejen hældes i, så slipper den nemmere.

4

Tag dejen ud af køleskabet og lad den få lidt varme en times tid.

5

Hæld dejen ud på køkkenbordet, gerne drysset med lidt mel, og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.

6

Hak dejen ud i 10 stykker, læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med blå birkes.

7

Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min.

8

Bag dem ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.

Koldhævede håndværkere - Opskrift på håndværkere uden surdej
Koldhævede håndværkere – Opskrift på håndværkere uden surdej
Koldhævede håndværkere - Opskrift på håndværkere uden surdej
Koldhævede håndværkere – Opskrift på håndværkere uden surdej
Koldhævede håndværkere - Opskrift på håndværkere uden surdej
Koldhævede håndværkere – Opskrift på håndværkere uden surdej

Kommentarer

  1. Avatar
    Caroline

    Hej
    Jeg ejer desværre ikke en røremaskine Kan jeg bruge en håndmixer eller noget andet?
    Mvh Caroline

     
    • Dianna

      Hej Caroline

      Lige præcis denne dej er meget lind, ellers ville jeg have sagt du sagtens kunne ælte den i hånden som f.eks. mine fødselsdagsboller, men det egner denne dej sig desværre ikke til.
      Jeg ved simpelthen ikke om en håndmixer med dejkroge har nok styrke!? På min kraftige køremaskine rører jeg dejen i nok 10 min. før den samler sig, og tænker at den skal have noget længere med dejkroge. Men det er da et forsøg værd Det vigtigste er at tre Tim gluten er aktiveret og dejen samler sig og slipper skålens kanter, – dog vil den stadig være meget blød og let klistret

      Håber den lykkedes for dig, de er så lækre

      De bedste hilsner
      Dianna

       

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*