
Foråret er ankommet, og med det, en uimodståelig trang til at fylde tallerkenen med alt det, sæsonen byder på. Min opskrift på kold kartoffelsalat med ramsløg er den perfekte måde at sige “velkommen” til denne fantastiske tid på året.
Med en cremet, men frisk dressing og de nykogte, afkølede kartofler, der absorberer alle de lækre smage, bliver denne kartoffelsalat hurtigt forårets højdepunkt på dit bord. Det er den perfekte ledsager til alt fra grill til påskefrokosten eller som en del af en hyggelig forårspicnic under åben himmel.
Denne opskrift er en hyldest til de tidlige forårsdage, hvor solen begynder at varme, og ramsløgene stikker deres grønne blade op af jorden. Er der noget mere tilfredsstillende end at vandre ud i naturen og sanke sine egne ramsløg? Denne aktivitet ikke alene forbinder os med vores omgivelser men tilføjer også en personlig og frisk smag til vores madlavning, som købte krydderurter sjældent kan matche.

Kold kartoffelsalat med ramsløg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 900 g kartofler, jeg foretrækker små kartofler
- 3 dl creme fraiche - gerne 18%
- 1 dl god mayonnaise - jeg bruger Hellmanns
- 1 håndfuld friske ramsløg, finthakket - ca. 3 spsk
- 1 håndfuld persille, finthakket - ca. 3 spsk
- 1 spsk citrondsaft
- 2 tsk dijonsennep
- 1 tsk løgpulver
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Vask kartoflerne fri for urenheder og jord, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 5-6 min. Lad derefter kartoflerne trække i vandet, under låg, i ca 20 min. - eller til de er møre.Pil kartoflerne, skær dem i mundrette bidder og lad dem køle helt af.
- Bland ingredienserne til dressingen og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Vend kartoflerne i dressingen, og lad den gerne trække 10-15 minutter inden servering.
Vanvittig lækker kartoffelsalat
Tusind tak Mutti❤️