Opskrift på klassiske burgerboller med sesam
Denne opskrift giver 8 store burgerboller
Samlet tid 3 timertimer
Author Dianna
Ingredienser
25g
gær
500g
hvedemel
3dl
sødmælk
1
æg
1spsk
sukker eller honning
1tsk
salt
25g
smør, stuetemperatur
Lidt olie
Sammenpisket æg til pensling
Sesam til toppen
Sådan gør du
Varm mælken op til ca. 37 grader og rør gæren ud heri.
Tilsæt æg, salt og sukker og rør derefter hvedemel i lidt ad gangen.
Når dejen har samlet sig tilsættes smørret, og dejen røres, gerne på maskine, til den slipper kanterne, ca. 5-8 min.
Hæld dejen ud på køkkenbordet og saml den ved at smøre hænderne i lidt olie. Smør ligeledes hæveskålen med lidt olie, læg dejen tilbage heri, dæk skålen med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted et par timer.
Del dejen i 8 lige store stykker, ca. 110 g./stk og form dem til runde boller.
Placer bollerne på en bageplade, læg et stykke bagepapir over og pres dem flade ved at anbringe en bageplade ovenpå og mase sammen. Fjern bagepladen, læg et viskestykke over og lad dem efterhæve i 30 min.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med sesam.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 garder i ca. 12 min.