Klassisk æblegrød kogt med vanilje, – en skøn og let dessert, et hyggeligt mellemmåltid eller brug den som topping på din yoghurt.
Jeg fryser gerne æblegrøden ned i mindre beholdere, – så er der til at putte på yoghurten, til æblekage eller i disse lækre snurrer med marcipan og æble.
Klassisk æblegrød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 kg
skrællede æbler i mindre tern
- 75 g
sukker
- 1 vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)
- 2 1/2 dl
vand
Sådan gør du
- Del vaniljestangen og skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker på et spækbræt.
- Kog æblerne møre sammen med vand, sukker og kornene fra vaniljestangen, samt vaniljestangen i ca. 20. min.
- Tag vaniljestangen op og mos eventuelle æblestykker med et piskeris.
- Lad æblegrøden køle af og opbevar den på køl.
Pingback: Kanelsnurrer - Opskrift på snurrer med kanel, æble og marcipan