Klassisk æblegrød kogt med vanilje, – en skøn og let dessert, et hyggeligt mellemmåltid eller brug den som topping på din yoghurt.
Jeg fryser gerne æblegrøden ned i mindre beholdere, – så er der til at putte på yoghurten, til æblekage eller i disse lækre snurrer med marcipan og æble.
Klassisk æblegrød
Opskrift på klassisk æblegrød
Ingredienser
- 1 kg skrællede æbler i mindre tern
- 75 g sukker
- 1 vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)
- 2 1/2 dl vand
Fremgangsmåde
Del vaniljestangen og skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker på et spækbræt.
Kog æblerne møre sammen med vand, sukker og kornene fra vaniljestangen, samt vaniljestangen i ca. 20. min.
Tag vaniljestangen op og mos eventuelle æblestykker med et piskeris.
Lad æblegrøden køle af og opbevar den på køl.
Noter
Æblegrøden kan også blendes hvis man ønsker den helt glat, personligt foretrækker jeg dog en æblegrød med lidt struktur.
Pingback: Kanelsnurrer - Opskrift på snurrer med kanel, æble og marcipan