Klassisk æblegrød - Opskrift på æblegrød med vanilje

Klassisk æblegrød

Klassisk æblegrød kogt med vanilje, – en skøn og let dessert, et hyggeligt mellemmåltid eller brug den som topping på din yoghurt.
Jeg fryser gerne æblegrøden ned i mindre beholdere, – så er der til at putte på yoghurten, til æblekage eller i disse lækre snurrer med marcipan og æble.

Klassisk æblegrød

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 30 min.

Opskrift på klassisk æblegrød

Ingredienser

  • 1 kg skrællede æbler i mindre tern
  • 75 g sukker
  • 1 vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)
  • 2 1/2 dl vand

Fremgangsmåde

1

Del vaniljestangen og skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker på et spækbræt.

2

Kog æblerne møre sammen med vand, sukker og kornene fra vaniljestangen, samt vaniljestangen i ca. 20. min.

3

Tag vaniljestangen op og mos eventuelle æblestykker med et piskeris.

4

Lad æblegrøden køle af og opbevar den på køl.

Noter

Æblegrøden kan også blendes hvis man ønsker den helt glat, personligt foretrækker jeg dog en æblegrød med lidt struktur.

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Kanelsnurrer - Opskrift på snurrer med kanel, æble og marcipan

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*