Klassisk æblegrød - Opskrift på æblegrød med vanilje

Klassisk æblegrød

Klassisk æblegrød
Opskrift på klassisk æblegrød
Klassisk æblegrød - Opskrift på æblegrød med vanilje

Klassisk æblegrød kogt med vanilje, – en skøn og let dessert, et hyggeligt mellemmåltid eller brug den som topping på din yoghurt.
Jeg fryser gerne æblegrøden ned i mindre beholdere, – så er der til at putte på yoghurten, til æblekage eller i disse lækre snurrer med marcipan og æble.

Klassisk æblegrød - Opskrift på æblegrød med vanilje

Klassisk æblegrød

Opskrift på klassisk æblegrød
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.80 fra 10 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 kg

    skrællede æbler i mindre tern

  • 75 g

    sukker

  • 1 vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)
  • 2 1/2 dl

    vand

Sådan gør du

  • Del vaniljestangen og skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker på et spækbræt.
  • Kog æblerne møre sammen med vand, sukker og kornene fra vaniljestangen, samt vaniljestangen i ca. 20. min.
  • Tag vaniljestangen op og mos eventuelle æblestykker med et piskeris.
  • Lad æblegrøden køle af og opbevar den på køl.

Noter

Æblegrøden kan også blendes hvis man ønsker den helt glat, personligt foretrækker jeg dog en æblegrød med lidt struktur.

Kommentarer

  1. Pingback: Kanelsnurrer - Opskrift på snurrer med kanel, æble og marcipan

  2. Rikke Keller Pedersen

    5 stars
    Nemt og ligetil 🙂
    Hvis du har andre forslag til hvad grøden kan bruges til (og gerne glutenfrit) ville det være super.

    • Hej Rikke

      Tak for de søde ord 🙂
      Har du mon prøvet min opskrift på cheesecake i glas med æblekompot? Der er den perfekt til 🙂
      Bastogne kiks kan du udskifte med en glutenfri kiks, og evt. smage til med lidt kanel 🙂

      Kh Dianna

  3. Carsten Bech

    God opskrift , jeg tog halvdel gammeldags madæbler og den anden halvdel ananas æbler . Fin struktur fin fin smag , så nu hjemmelavet rasp og piske fløde og til sidst lidt hjemme lavet æble gele som pynt – mums

  4. Viktoria

    Hej
    Jeg har lige et spørgsmål. Hvor lang tid kan grøden holde sig på køl?

  5. Peter Kyed

    5 stars
    God opskrift, tak for det.
    Jeg kan anbefale at spise skrællen med.
    Så sparer man tid og vinder vitaminer.
    Mine smagsløg er nok lidt grove, men jeg synes det smager fint.

    • Hej Peter

      Tak for fin dejlige feedback – det er jeg glad for at høre 🙂
      Og tak for fif, det vil jeg prøve 🙂

      Kh Dianna

  6. Kjeld Mortensen

    Nem at lave og smager kanon godt

  7. Camilla

    Kan denne grød bruges til at laves æbleflæsk af?

    • Hej Camilla
      Det kan den desværre ikke, da den vil blive alt for sød.
      Til en æbleflæsk skal der også tilsættes bl.a. løg og evt. urter – og retten laves oftest på fedtet fra flæsken.
      Jeg må se at få lave en opskrift på det snart 🙂

      Kh Dianna

4.80 from 10 votes (8 ratings without comment)

Skriv et svar til Camilla Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)