
Klassisk æblegrød kogt med vanilje, – en skøn og let dessert, et hyggeligt mellemmåltid eller brug den som topping på din yoghurt.
Jeg fryser gerne æblegrøden ned i mindre beholdere, – så er der til at putte på yoghurten, til æblekage eller i disse lækre snurrer med marcipan og æble.

Klassisk æblegrød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 kg
skrællede æbler i mindre tern
- 75 g
sukker
- 1 vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)
- 2 1/2 dl
vand
Sådan gør du
- Del vaniljestangen og skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker på et spækbræt.
- Kog æblerne møre sammen med vand, sukker og kornene fra vaniljestangen, samt vaniljestangen i ca. 20. min.
- Tag vaniljestangen op og mos eventuelle æblestykker med et piskeris.
- Lad æblegrøden køle af og opbevar den på køl.
Pingback: Kanelsnurrer - Opskrift på snurrer med kanel, æble og marcipan
Nemt og ligetil 🙂
Hvis du har andre forslag til hvad grøden kan bruges til (og gerne glutenfrit) ville det være super.
Hej Rikke
Tak for de søde ord 🙂
Har du mon prøvet min opskrift på cheesecake i glas med æblekompot? Der er den perfekt til 🙂
Bastogne kiks kan du udskifte med en glutenfri kiks, og evt. smage til med lidt kanel 🙂
Kh Dianna
God opskrift , jeg tog halvdel gammeldags madæbler og den anden halvdel ananas æbler . Fin struktur fin fin smag , så nu hjemmelavet rasp og piske fløde og til sidst lidt hjemme lavet æble gele som pynt – mums
Hej Carsten
Hvor er det godt at høre altså – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Hej
Jeg har lige et spørgsmål. Hvor lang tid kan grøden holde sig på køl?
Hej Viktoria
En lille uge på køl. Men ellers frys den, det kan den sagtens 🙂
Kh Dianna
God opskrift, tak for det.
Jeg kan anbefale at spise skrællen med.
Så sparer man tid og vinder vitaminer.
Mine smagsløg er nok lidt grove, men jeg synes det smager fint.
Hej Peter
Tak for fin dejlige feedback – det er jeg glad for at høre 🙂
Og tak for fif, det vil jeg prøve 🙂
Kh Dianna
Nem at lave og smager kanon godt
Tusind tak Kjeld, hvor er det dejligt at høre 🙂
Kh Dianna
Kan denne grød bruges til at laves æbleflæsk af?
Hej Camilla
Det kan den desværre ikke, da den vil blive alt for sød.
Til en æbleflæsk skal der også tilsættes bl.a. løg og evt. urter – og retten laves oftest på fedtet fra flæsken.
Jeg må se at få lave en opskrift på det snart 🙂
Kh Dianna