Super nem og virkelig lækker lille appetizer med bagte salte kartofler, fyldig urtecreme og knust bacon, – perfekt som stående snack.
De er ultra nemme at lave, og så smager de bare ustyrlig godt altså.
Beregn 2-3 stk pr. person hvis der er andre appetizers, – men vær forberedt på at mange spiser flere 😉
Kartofler med urtecreme og bacon
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kartoflerne
- 20 små kartofler, – mundret størrelse
- 80 g bacon
- Olie
- Salt
- Finthakket forårsløg og purløg til toppen
Urtecreme
- 1 dl creme fraiche
- 2 spsk mayo
- 1 håndfuld friske urter, – persille, purløg, estragon eller lignende (gerne et mix)
- Salt og peber
Sådan gør du
Kartoflerne
- Rens kartoflerne fri for urenheder og dup dem tørre i et viskestykke.
- Vend dem i en smule olie og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, – krydr med salt.
- Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 30-40 min.
- Lad kartoflerne køle af på køkkenbordet.
- Steg i mellemtiden baconen sprød på en pande, og lad den derefter suge på lidt køkkenrulle.
Urtecreme
- Bland creme fraiche, mayonnaise og finthakkede urter, – der skal være masser af urter i dressingen, så giv den en god håndfuld.
- Smag dressingen til med salt og peber.
Servering
- Hak baconen fint.
- Skær et kryds i toppen af hver kartoffel og mas den let så den åbner sig.
- Placer en klat urtecreme i hver kartoffel, og top med finthakket bacon, purløg og forårsløg.