Opskrift på nem og lækker appetizer med ovnbagte kartofler, urtecreme og knust bacon.Alt efter hvor mange slags appetizere der er, så skal man beregne ca. 2-3 stk pr. person.
Ret Forret, Snack
Køkken Dansk
Samlet tid 1 timetime30 minutterminutter
Servings 6personer
Ingredienser
Kartoflerne
20små kartofler, - mundret størrelse
80gbacon
Olie
Salt
Finthakket forårsløg og purløg til toppen
Urtecreme
1dlcreme fraiche
2spskmayo
1håndfuldfriske urter, - persille, purløg, estragon eller lignende (gerne et mix)
Salt og peber
Sådan gør du
Kartoflerne
Rens kartoflerne fri for urenheder og dup dem tørre i et viskestykke.
Vend dem i en smule olie og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, - krydr med salt.
Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 30-40 min.
Lad kartoflerne køle af på køkkenbordet.
Steg i mellemtiden baconen sprød på en pande, og lad den derefter suge på lidt køkkenrulle.
Urtecreme
Bland creme fraiche, mayonnaise og finthakkede urter, - der skal være masser af urter i dressingen, så giv den en god håndfuld.
Smag dressingen til med salt og peber.
Servering
Hak baconen fint.
Skær et kryds i toppen af hver kartoffel og mas den let så den åbner sig.
Placer en klat urtecreme i hver kartoffel, og top med finthakket bacon, purløg og forårsløg.