Kartofler med urtecreme og bacon
Opskrift på nem og lækker appetizer med ovnbagte kartofler, urtecreme og knust bacon.Alt efter hvor mange slags appetizere der er, så skal man beregne ca. 2-3 stk pr. person.

Super nem og virkelig lækker lille appetizer med bagte salte kartofler, fyldig urtecreme og knust bacon, – perfekt som stående snack.
De er ultra nemme at lave, og så smager de bare ustyrlig godt altså.
Beregn 2-3 stk pr. person hvis der er andre appetizers, – men vær forberedt på at mange spiser flere 😉

Kartofler med urtecreme og bacon
Opskrift på nem og lækker appetizer med ovnbagte kartofler, urtecreme og knust bacon.Alt efter hvor mange slags appetizere der er, så skal man beregne ca. 2-3 stk pr. person.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalpersoner
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
Kartoflerne
- 20 små kartofler, mundret størrelse
- 80 g bacon
- Olie
- Salt
- Finthakket forårsløg og purløg til toppen
Urtecreme
- 1 dl creme fraiche
- 2 spsk mayo
- 1 håndfuld friske urter, – persille, purløg, estragon eller lignende (gerne et mix)
- Salt og peber
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
Kartoflerne
- Rens kartoflerne fri for urenheder og dup dem tørre i et viskestykke.
- Vend dem i en smule olie og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, – krydr med salt.
- Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 30-40 min.
- Lad kartoflerne køle af på køkkenbordet.
- Steg i mellemtiden baconen sprød på en pande, og lad den derefter suge på lidt køkkenrulle.
Urtecreme
- Bland creme fraiche, mayonnaise og finthakkede urter, – der skal være masser af urter i dressingen, så giv den en god håndfuld.
- Smag dressingen til med salt og peber.
Servering
- Hak baconen fint.
- Skær et kryds i toppen af hver kartoffel og mas den let så den åbner sig.
- Placer en klat urtecreme i hver kartoffel, og top med finthakket bacon, purløg og forårsløg.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
Energi (KJ/kcal) : 124 kcal
Protein (g) : 4g
Fedt (g) : 8g
Kulhydrat (g) : 10 g
Mættede fedtsyrer : 3 g
Sukkerarter : 1 g
Salt : 158 mg

