Lækker cremet kartoffelsalat med karrydressing, bacon og ærter. Enkel og lækker, – og masser af dejlig smag.
Jeg er vild med karrydressing, så selvfølgelig skal der da også en kartoffelsalat på bloggen med selvsamme dressing.
Denne her kartoffelsalat er så lækker, – masser af dressing så den er blød og cremet i konsistensen, og et skønt bid fra den stegte bacon. Ærterne giver en let friskhed, og de hakkede syltede agurker giver en blid syre.
Karry kartoffelsalat kan serveres som tilbehør til en klassisk gang sommer grill, som tilbehør til en stegt eller grillet kylling, svinemørbrad eller til en portion kyllingefrikadeller.
Den smager virkelig lækkert til en grillet pølse, – og er simpelthen et must på middagsbordet igennem sommeren.
Karry kartoffelsalat med bacon og ærter
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kartoffelsalat
- 700 g kartofler
- 250 g bacon, skåret i tern
- 200 g ærter, optøede
- 1 skalotteløg, finthakket
- 1-2 syltede drueagurker, finthakke – ca. 2 spsk
Karrydressing
- 3 dl creme fraiche
- 1 dl mayonnaise
- 2 tsk dijonsennep
- 2 1/2 tsk karry
- 1/2 tsk løgpulver
- 1/2 tsk sukker
- Salt og peber
Sådan gør du
- Rens kartoflerne fri for urenheder. *Jeg foretrækker at lade skrællen blive på, – og så pille dem efter kogning. Du kan også servere dem med skræl, eller skrælle dem før kogning.
- Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet kold vand evt. tilsat peberkorn og lidt urter hvis du har.
- Lad dem koge ved middelvarme i ca. 5-6 min. under låg.Sluk for blusset, og lad kartoflerne trække færdigt i vandet, under låg, – i ca. 15 min. *Når du tilbereder dine kartofler på denne måde får du en lækker fast kartoffel der ikke koger ud. Tiden kommer an på størrelsen af kartoflerne, – så mærke efter med en kødnål når de har trukket i 10 min. Skulle de stadig være meget hårde kan du blot tænde blusset et par minutter igen, – man lærer hurtigt at vurdere kogetiden når man har gjort det nogle gange. Mangler de kun en smule tilberedning lader du dem trække videre i vandet under låg.
- Skyl til sidst kartoflerne i koldt vand, – og pil dem, hvis de er kogt med skræl, og skær dem i mundrette bider.
- Imens kartoflerne trækker i kogevandet steger du din bacon sprød og gylden på en pande. Lad den derefter hvile og køle af på lidt køkkenrulle.
Kartoffelsalat med karrydressing
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
- Hæld kartofler, bacon, ærter, skalotteløg, drueagurker og dressingen i en stor skål, og vend det godt sammen.
- Smag kartoffelsalaten til med salt og peber, – og lad den gerne trække på køl 1/2 times tide.
- Pynt evt. med lidt frisk mikrogrønt inden servering.
Lækker
Tusind tak 🙂
Kan man lave den uden bacon?
Kan man lave den uden bacon ?
Hej Solveig
Ja sagtens ja 🙂 Bacon giver dog en skøn salt og umami rig smag, men den smager fantastisk uden også 🙂
Kh Dianna