Kanelsnurrer - Opskrift på de lækreste snurrer med remonce

Kanelsnurrer

Kanelsnurrer
Opskrift på de lækreste kanelsnurrer.
Denne portion giver 12-14 snurrer.
Kanelsnurrer - Opskrift på de lækreste snurrer med remonce

Lækre svampede kanelsnurrer, perfekt til den lille søde sult.
Jeg er vil med snurrer, – de har en skøn konsistens, lækre bløde og svampede og de kan varieres i det uendelige.
Denne snurrer er med klassisk kanel remonce, og de smager simpelthen så lækkert.
Noget af remoncen vil naturligt flyde lidt ud under bagning, men fortvivl ikke, der er stadig masser tilbage inde i snurrerne.

Kanelsnurrer - Opskrift på de lækreste snurrer med remonce

Kanelsnurrer

Opskrift på de lækreste kanelsnurrer.
Denne portion giver 12-14 snurrer.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 3 timer 30 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Dejen

  • 25 g

    gær

  • 2 dl

    lunken danskvand eller vand

  • 1

    æg

  • 50 g

    blødt smør

  • 400 g

    hvedemel

  • 3 spsk

    sukker

  • 1/2 tsk

    kardemomme

  • 1 tsk

    salt

  • Lidt olie

  • 1

    sammenpisket æg til pensling

Remonce

  • 70 g

    brun farin

  • 80 g

    rørsukker

  • 3 spsk

    kanel

  • 1/2 tsk

    vaniljesukker

  • 150 g

    smør, stuetemperatur

Sådan gør du

  • Opløs gæren i den lunkne danskvand, - tilsæt æg og sukker og rør det let sammen.
  • Tilsæt kardemomme og salt sammen med lidt hvedemel, og rør derefter melet i lidt ad gange, til alt melet er brugt og samlet i dejen.
  • Tilsæt smørret i små klumper og ælt dejen godt igennem, gerne på maskine, til den slipper kanterne, - det tager ca. 5-8 min. ved middel hastighed.
  • Smør hænderne med lidt olie, tage dejen ud og spænd den let op ved at folde den ind under hinanden. Smør også hæve skålen med lidt olie, læg dejen tilbage heri, beklæd skålen med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i et par timer.
  • 15 min inden dejen er hævet færdigt røres ingredienserne sammen til remoncen, - sørg for at der ingen klumper er i den.
  • Tag dejen ud af skålen, drys en smule mel på bordet, og træk forsigtigt dejen ud i en lille firkant. Rul dejen i i et rektangel på ca. 1/2 cm i tykkelsen. Hvis dejen kan rulles uden ekstra mel er det klart at fortrække.
  • Smør hele fladen remonce, og fold dejen på midten, på den smalle led, så du ender op med et mere eller mindre kvadratisk stykke, - mas det let sammen.
  • Skær dejen ud i 12-14 strimler på ca. 1 1/2 cm i bredden, - det gøres nemmest med en pizzaskærer.
  • Rul strimlerne en ad gangen, så den ligesom danner en krølle. Tag derefter strimlen op i hånden og sno den rundt om fingrene og put enden ind i midten og tryk den godt ned så ikke snurren åbner sig under bagning.
  • Placer snurrerne på en bageplade, beklædt med bagepapir, med enderne nedad. Lad dem efterhæve i ca. 30 min. med et klæde over.
  • Pensl snurrerne med sammenpisket æg og bage dem i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig oven, i ca. 15 min.
  • Lad dem køle på en rist inden de pakkes i en lufttæt beholder eller pose.
Kanelsnurrer - Opskrift på de lækreste snurrer med remonce
Kanelsnurrer – Opskrift på de lækreste snurrer med remonce
Kanelsnurrer - Opskrift på de lækreste snurrer med remonce
Kanelsnurrer – Opskrift på de lækreste snurrer med remonce
Kanelsnurrer - Opskrift på de lækreste snurrer med remonce
Kanelsnurrer – Opskrift på de lækreste snurrer med remonce
Kanelsnurrer - Opskrift på de lækreste snurrer med remonce
Kanelsnurrer – Opskrift på de lækreste snurrer med remonce

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*