Jordbærtærte - Opskrift på nem jordbærtærte med marcipan

Jordbærtærte

Jordbærtærte
Opskrift på jordbærtærte med marcipan, chokolade og vanilje creme.
Jordbærtærte - Opskrift på nem jordbærtærte med marcipan

Jordbærtærte med marcipan, chokolade og vaniljecreme, – en skøn klassiker der smager vidunderligt året rundt.
Kagen er fyldt med marcipan, der gør den lækker saftig. Og toppet med mørk chokolade, vaniljecreme og friske jordbær, så skriger denne kage altså af sol og sommer, – også på en kold efterårs dag 🙂
Kagen er super nem at bage, – bunden kan med fordel laves dagen i forvejen – og kagen holder sig også fint på køl. Tag den gerne ud en 20 min. før den skal serveres.

Jordbærtærte - Opskrift på nem jordbærtærte med marcipan

Jordbærtærte

Opskrift på jordbærtærte med marcipan, chokolade og vanilje creme.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 8 personer

Ingredienser

Mazarinkage

  • 250 g marcipan, groftrevet
  • 180 g smør, stuetemperatur
  • 100 g sukker
  • 50 g hvedemel
  • 3 æg
  • 1 knsp salt
  • Lidt smør til formen

Chokolade topping

  • 100 g mørk chokolade

Vaniljecreme

  • 2 1/2 dl sødmælk
  • 1 dl piskefløde
  • 3 æggeblommer
  • 40 g sukker
  • 2 spsk maizena
  • 1/2 vaniljestang, kornene heraf (eller 1 tsk vaniljesukker)

Derudover

  • 1 bk friske jordbær
  • Evt. finthakkede usaltede pistacienødder

Sådan gør du

Mazarinkage

  • Pisk smør og sukker godt sammen. Tilsæt marcipanen og pisk også denne godt ind i massen.
  • Tilsæt marcipanen og pisk også denne godt ind i massen.
  • Tilsæt æggene, et ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg.
  • Vend mel og salt i med en dejskraper eller lignende, og hæld derefter marcipanmassen i en smurt springform beklædt med bagepapir i bunden.
  • Bag mazarinkagen i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 40 min.
    Lad kagen køle af, inden den tages ud af springformen og placeres på en tallerken.

Chokoladen

  • Smelt chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad.
  • Smør den afkølede mazarinkage med chokolade og lad denne sætte sig, – evt. på køl i 15-20 min.

Vaniljecreme

  • Hæld mælk, æggeblommer, sukker, maizena og vanilje i en lille kasserolle og pisk det godt sammen. Bruges vaniljestang, lægges den tomme vaniljestang også med i gryden.
  • Varm vaniljecremen op ved svag varme til den kommer op og koge og tykner, – pisk konstant så ikke den klumper og brænder på. Lad creme koge igennem et par minutter ved svag varme og sluk derefter for blusset.
  • Hæld vaniljecremen i en dyb tallerken, og læg film helt tæt omkring cremen, så ikke den dannes kondens. Sæt vaniljecremen på køl og lad den køle helt af.
  • Når vaniljecremen er kølet af, piskes fløden til en let flødeskum, og denne vendes i vaniljecremen ad et par omgange.

Jordbærtærte

  • Top mazarinkagen med vaniljecremen, – smør det godt ud til kanterne, men husk også at jordbærrene kan skubbe cremen lidt ud. Det er vigtigt at chokoladen er helt tør inden cremen smøres på.
  • Top kagen med masser af jordbær, – halve og hele og drys evt. men finthakkede pistacienødder. Opbevar kagen på køl til den skal serveres.
Jordbærtærte - Opskrift på nem jordbærtærte med marcipan
Jordbærtærte – Opskrift på nem jordbærtærte med marcipan
Jordbærtærte - Opskrift på nem jordbærtærte med marcipan
Jordbærtærte – Opskrift på nem jordbærtærte med marcipan
Jordbærtærte - Opskrift på nem jordbærtærte med marcipan
Jordbærtærte – Opskrift på nem jordbærtærte med marcipan

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*