Hjemmelavet urtemayonnaise – Nem opskrift på grøn urtemayo

Hjemmelavet urtemayonnaise

Hjemmelavet urtemayonnaise
Opskrift på grøn urtemayonnaise - Urtemayo.
Hjemmelavet urtemayonnaise – Nem opskrift på grøn urtemayo

Denne hjemmelavede urtemayonnaise er både lynhurtig at lave og fyldt med masser af smag. Den kan laves med præcis de urter, du foretrækker – eller endnu bedre, en blanding for den bedste smagsdybde. Prøv f.eks. dild, persille, purløg, kørvel, estragon, ramsløg eller løvstikke – mulighederne er mange.
Den lækre, cremede urtemayo passer perfekt til smørrebrød med rødspættefilet, rejer eller æg, i en sandwich, eller som dip til sprøde, stegte kartofler. Uanset hvordan du bruger den, løfter den dine retter med sin friske og aromatiske smag.

Den holder sig desuden fint på køl i 3-4 dage, så du kan lave den i forvejen og have den klar til flere måltider. En nem og lækker måde at tilføje lidt ekstra smag til dine favoritretter.

Hjemmelavet urtemayonnaise – Nem opskrift på grøn urtemayo

Hjemmelavet urtemayonnaise

Opskrift på grøn urtemayonnaise – Urtemayo.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Nøgleord: Mayo, Urter
Samlet tid: 5 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 dl smagsneutral olie
  • 1 stor håndfuld urter, f.eks. purløg, persille, estragon, løvstikke eller lignende
  • 30 g æggeblommer
  • 1-2 spsk citronsaft
  • 1 tsk dijon
  • Salt

Instructions

  • Skyl urterne grundigt, og tør dem godt.
  • Hæld olien i en blender sammen med urterne, og blend det ved høj hastighed, til olien er helt grøn.
    Lad den gerne blende i 4-5 minutter. Herved vil olien få lidt temperatur, og dermed trække mere smag og farve ud af urterne.
  • Hæld æggeblommer, citronsaft og dijon i en minihakker eller mindre blender, og blend det hurtigt sammen. Tilsæt derefter olien lidt ad gangen, og fortsæt med at blende, til alt olien er brugt og din mayonnaise er tyknet.
  • Smag mayonnaisen til med salt og opbevar den på køl til den skal servers – her holder den fint i 3-4 dage.
Hjemmelavet urtemayonnaise – Nem opskrift på grøn urtemayo
Hjemmelavet urtemayonnaise – Nem opskrift på grøn urtemayo

Kommentarer

  1. Malthe

    Jeg vil helst undgå urter i min mayonnaise men jeg prøvede den alligevel og den var så dårlig at jeg fik tynd mavse og så gav jeg det til min hund og den kastede op

    • Hej Malthe

      Nu kan jeg se, at du sådan rater nogle af mine opskrifter dårligt med få minutters mellemrum, så jeg ved ikke hvor meget jeg lige skal tage mig af din besked – men vil da alligevel lige kommentere på din maveonde.

      Det lyder som en meget vild reaktion på en smule urter i mayo. Så når du nu ikke kan lide urter i mayonnaise, så var det måske en idé at springe den over fra starten? 😉
      Og en anden gang vil jeg absolut heller ikke anbefale at fodre din hund med mayonnaise (med eller uden urter), det har de ikke godt af 🙂

      Håber du og vovsen er kommet jer over den forfærdlige mayonnaiseoplevelse 🙂
      God bedring 🙂

      Dbh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)