Hjemmelavet leverpostej - Opskrift på klassisk leverpostej

Hjemmelavet leverpostej

Hjemmelavet leverpostej
Opskrift på den bedste hjemmelavet leverpostej
Hjemmelavet leverpostej - Opskrift på klassisk leverpostej

Fantastisk lækker leverpostej, – cremet og godt krydret.
Der er intet som hjemmelavet leverpostej, og det er faktisk slet ikke så bøvlet at lave.
Vi laver altid en stor position, og fryser dem så ned ferske, – på den måde får vi nemt en friskbagt leverpostej. Denne portion giver 9 mellemstore foliebakker.

Hjemmelavet leverpostej - Opskrift på klassisk leverpostej

Hjemmelavet leverpostej

Opskrift på den bedste hjemmelavet leverpostej
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.63 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 kg

    svinelever, gerne frilands eller økologisk

  • 800 g

    fersk spæk

  • 200 g

    røget spæk

  • 6

    benfri sild (dåse)

  • 2

    store løg, blendet

  • 5

    æg

  • 2 1/2 dl

    piskefløde

  • 2 dl

    kalveboullion

  • 1/2 dl

    sherry

  • 2 dl

    hvedemel

  • 2

    laurbærblade

  • 1 1/2 tsk

    peber

  • 1 1/2 spsk

    salt

  • 6 kviste

    frisk timian, bladene herfra

Udstyr

  • Kødhakker, alternativt kan du få slagteren til at hakke det for dig

  • Blender, - vi bruger vores Thermomix

  • Røremaskine

  • Foliebakker

Sådan gør du

  • Kør svinelever og spæk på kød hakkeren, gerne dobbelt så massen bliver helt fin.
  • Blendt timian, laurbær, løg, æg, benfri sild og mel til en ensartet masse og stil den til siden.
  • Lav et opkog på fløde, sherry og fond, salt og peber og lad det reducer lidt.
  • Bland alle ingredienserne og rør dem godt sammen på en røremaskine, - vi rører vores på styrke 3,5 på Thermomix i 6-8 min. eller til massen bliver fin og ensartet.
  • Fordel leverpostejs massen i foliebakkerne, - sørg for at der 1 1/2-2 cm til kanten, da de hæver under bagning.
  • Postejerne bages i et vandbad i ca. 50 min. ved 160 grader. Derefter skrues op til 200 grader og leverpostejerne bages videre i 10-15 min., til skorpen har en fin farve.

Noter

Den frosne leverpostej kan bages direkte fra frost, - giv den blot 15 min. længere ved de 160 grader.
Hjemmelavet leverpostej - Opskrift på klassisk leverpostej
Hjemmelavet leverpostej – Opskrift på klassisk leverpostej

Kommentarer

  1. Kan man udskifte sherry med noget andet?

    • Hej Stine

      Jeg har ikke selv prøvet med andet, – men ved at man i andre retter kan erstatte med vermouth (den tørre) eller en tør hvidvin:)

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)