
Haydari med bagte peberfrugter, – en lækker cremet fetadip fra det tyrkiske køkken.
Jeg ELSKER haydari, – både den klassiske version (få opskriften her) og denne opskrift med bagte peberfrugter.
Den smager helt vidunderligt, – perfekt til forskellige slags kød, grøntsager, på tapasbordet, i sandwich, wraps og pita.
Yoghurtsip med feta og bagt peberfrugter en er super nemt at lave, og så smager det bare hamrende godt.
Jeg rører altid min haydari med bagtpeberfrugter op med lidt græsk eller tyrkisk yoghurt, – det runder den perfekt af og giver den en lækker cremet konsistens.
Prøv også min opskrift på Layered haydari med bagte peberfrugter og sprød salat – klik her.
Den er perfekt som tilbehør til grillen, til en portion köfte eller bare som et snackad med et god brød til.

Haydari med bagte peberfrugter
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g feta
- 1 dl tyrkisk eller græsk yoghurt
- 2 røde peberfrugter
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 4 fed hvidløg
- Salt og peber
- En smule olivenolie
- Evt. chiliflager
Sådan gør du
- Halver peberfrugterne og fjern stilk og kerner.
- Læg dem på en bageplade, med skindet opad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter. Skrællen skal boble op og blive en smule mørk.*De kan også tilberedes i airfryer i ca. 18 minutter ved 180 grader.
- Lad peberfrugterne køle en smule af inden skrællen fjernes, og lad derefter peberfrugterne køle helt af på en tallerken. De må ikke være varme når de skal blendes med de øvrige ingredienser.
- Blend peberfrugter, feta, persille og hvidløg til en ensartet creme. – Jeg bruger en minihakker.
- Hæld det i en skål og rør det sammen med yoghurten, og smag til med salt, peber og evt. chiliflager.
- Anret i en skål, og top med lidt olivenolie, og evt. persille og chiliflager.

Hejsa 🙂
Har du prøvet kun at bruge yoghurt?
Har nemlig før fået en, hvor det bare var yoghurt men kender ikke en opskrift udelukkende med det.
Hej Sisse
Altså tænker du uden feta eller uden de bagte peberfrugter? 🙂
Oftest laver jeg selv den uden bagte peberfrugter, – jeg linker til den herunder 🙂
Kh Dianna
https://gourministeriet.dk/haydari/
Smukkeste Dianna✨❤️✨
IGEN reddede du min aftensmad, med en af dine sindssyge LÆKRE opskrifter!✨✨
Jeg ELSKER din mad!✨❤️✨
Knus fra Tina