Opskrift på klassisk haydari med bagte peberfrugter.
Ret Tilbehør
Køkken Tyrkisk
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
250gfeta
1dltyrkisk eller græsk yoghurt
2røde peberfrugter
1håndfuldbredbladet persille, finthakket
4fedhvidløg
Salt og peber
En smule olivenolie
Evt. chiliflager
Sådan gør du
Halver peberfrugterne og fjern stilk og kerner.
Læg dem på en bageplade, med skindet opad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter. Skrællen skal boble op og blive en smule mørk.*De kan også tilberedes i airfryer i ca. 18 minutter ved 180 grader.
Lad peberfrugterne køle en smule af inden skrællen fjernes, og lad derefter peberfrugterne køle helt af på en tallerken. De må ikke være varme når de skal blendes med de øvrige ingredienser.
Blend peberfrugter, feta, persille og hvidløg til en ensartet creme. – Jeg bruger en minihakker.
Hæld det i en skål og rør det sammen med yoghurten, og smag til med salt, peber og evt. chiliflager.
Anret i en skål, og top med lidt olivenolie, og evt. persille og chiliflager.