Lækre saftige hakkebøffer i cremet paprika flødesauce med masser af grøntsager, – det bliver da ikke meget bedre. Så selvom den her ret måske ikke heeeelt er til den sunde side, så gemmer den stadig på en masse lækre grøntsager og ikke mindst en helt fantastisk smag.
Herhjemme elsker vi en god hakkebøf, – hvad en den serveres som klassisk herregårdsbøf, hakkebøf med blødeløg, i en burger eller som her. Vi køber gerne kødet ved vores lokale slagter, Slagter Lundgaard, i Humlebæk, – kødet er helt fantastisk, – både i smag, farve og struktur.

Hakkebøffer i fad med cremet paprikasauce
Ingredienser
- 800 g
hakket oksekød, formet til 4 lige store bøffer
- 100 g
god bacon, skåret i mindre tern
- 200 g
champignon, renset og skåret i tynde skiver
- 1
rød peberfrugt, skåret i strimler
- 2
løg, skåret i strimler
- 3 fed
hvidløg, grofthakket
- 3 forårsløg, fintsnittet - gem toppene til pynt
- 2 spsk
tomatkoncentrat
- 2 spsk
sød paprika
- 2 dl
okseboullion
- 2 1/2 dl
piskefløde
-
Smør til stegning
-
Salt og peber
-
Grofthakket persille til toppen
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
- Smelt en god klat smør på en dyb pande, krydr bøfferne med salt og peber og steg hurtigt bøfferne ved høj varme til de er flotte brunede på begge sider. Læg bøfferne i en ovnfast fad og stil til side.
- På samme pande steges bacon til det er gyldent, - tilsæt derefter alle grøntsagerne på en gang, og steg dem med et par minutter. Tilsæt paprika og steg det med en minuts tid og gør det samme med tomatkoncentratet.
- Hæld boullion og fløde over og lad saucen små koge i 5-10 min. til den er let tyknet.
- Hæld saucen i fadet med hakkebøfferne og giv dem ca. 15-20 min. i ovnen, - alt efter tykkelse på bøfferne og hvordan man ønsker bøfferne tilberedt.
- Top bøfferne med hakket persille og server med ønsket tilbehør.